Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Gençlere ‘Psikolojik Dayanıklılık’ konulu seminer verildi

Gençlere ‘Psikolojik Dayanıklılık’ konulu seminer verildi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2018 22:32

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından; Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenen 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü farkındalık çalışmaları yapıldı.

Gençlik dönemi; bireyin sosyal ve fiziksel değişiklikler yaşadığı, yetişkin rolüne hazırlandığı, kimlik bulma çabalarının arttığı bir dönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir süreçtir. Günümüzde gençler, daha önceki dönemlerden daha farklı ve hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, teknolojik gelişmelere yoğun olarak maruz kalmaktadır. Bu hızlı değişim ve gelişmeler, onların hayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takım etkilere de sebep olabilmektedir. Gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanal ilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnız hissettirmekte, ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir.

Bu nedenle onların doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri nereden bulacakları konusunda bilgilendirilmeleri oldukça önemlidir. Gençler geleceğimizin teminatıdır ve geleceğimiz gençlerin sağlıklı, mutlu ve üretken olmalarına bağlıdır. Gençler ve ruh sağlığına dikkat çekmek üzere, Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, 10 Ekim 2018 tarihinde saat 10:00’da bir farkındalık çalışması yürütülecek.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Şengül İLKAY tarafından Ticaret Odası Konferans Salonu’nda, Gençlik Merkezi koordinesinde “Psikolojik Dayanıklılık” konulu seminer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.