Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Göktaş: Hibe desteklerinden şirketler de faydalanmalı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Devletin son çıkardığı hibe desteklerinden şirketlerinde faydalanması gerektiği noktasındaki talebini iletti.

Göktaş: Hibe desteklerinden şirketler de faydalanmalı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mayıs 2021 23:43

Geçtiğimiz günler içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından esnaflara ve tacirlere tam kapanmadan dolayı verilecek olan hibe desteklerine şirketlerinde eklenmesi gerektiğini belirten ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz haftalar içerisinde Devletimizin salgın nedeniyle tam kapanma uygulaması neticesinde bir çok sektörde yüzlerce firmamızın ekonomik sıkıntı yaşadığını ve hibe destekleri verilmesi hatta 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanması gerektiği noktasında zarif çağrı yapmıştık.

Yaptığımız çağrılar neticesinde 3998 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi tacirlere hibe desteği sağlanmıştır. Fakat alınan karar gereği pandemiden olumsuz etkilenen sektörlerden Nace faaliyet kodlarına göre gerçek kişi tacir üyelerimizin faydalandığı görülmekte iken aynı Nace koduna sahip Şirket olan üyelerimiz hibe desteğinden faydalanamamaktadır.

Örneğin Sürücü Kursu veya Tuhafiye Ticareti ile iştigal olan gerçek kişi üyemiz destek alırken, Şirket statüsündeki üyelerimiz bu desteği alamamaktadır. Burada Devletimizin esnaf, gerçek kişi ve şirket diye ayırmaksızın destek vermesi gerekmektedir. Şöyle ki bugün üyelerimiz içerisinde ekonomik açıdan gelir ve giderleri gerçek kişiyle aynı değerde olan onlarca üyemiz vardır. Bu durumdan onların rahatsız olması ve şikayetleri bize iletmeleri adına TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na geçtiğimiz günler içerisinde bu durumu ilettik. Devletimizin burada yapması gereken şirket statüsünde diye zor durumda olan firmalarımızı ayırt etmemesi en azından sermayesi ve maliye kayıtlarına bakarak hibe desteği sunması gerekmektedir. İnşallah bu talebimiz yerini bulur ve şirketlerimizde hibe desteği alarak bu zor günlerde biraz olsun nefes alırlar” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.