Dolar 32,6064
Euro 34,8200
Altın 2.513,44
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray heyetini kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray heyetini kabul etti
Aksaray Anadolu AŞ
9 Nisan 2018 20:37

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, lisanslı depoculuk için 112 başvuru yapıldığını, bunlar tamamlandığında Türkiye’de lisanslı depo kapasitesinin 9 milyon 500 bin tona ulaşacağını belirtti.

Bakan Tüfenkci, Bakanlık Toplantı Salonu’nda, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tüfenkci, Türkiye genelinde lisanslı depoculuk için 112 başvuru yapıldığını, bunlardan 39’unun faaliyette olduğunu ifade ederek, işlemler tamamlandığında Türkiye’de lisanslı depo kapasitesinin 1 milyon 785 binden 9 milyon 500 bin tona ulaşacağını bildirdi.

Lisanslı depoculuk için önemli destekler verdiklerini aktaran Tüfenkci, Türkiye’nin neresinde lisanslı depo açılırsa açılsın 5. bölge teşviklerinden yararlanılmasını sağladıklarını kaydetti. Tüfenkci, “Üretici birliklerinin ve çiftçilerin depolara konulan ürünlerinin analiz ücretlerini de hükümet olarak biz ödüyoruz ve depoların yapımı için önceden 10 milyon, şimdi ise 20 milyona kadar faizsiz kredi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde Ürün İhtisas Borsası’nın Aksaray’da kuruluşu tamamlandığında ürünler senet ile alınıp satılacak ve farklı piyasaların önü açılmış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.