Dolar 32,5636
Euro 34,6979
Altın 2.418,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 27°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kendi elektriğini üretecek!

NEVŞEHİR Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren tesis ile kendi enerjisini üretecek..

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kendi elektriğini üretecek!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2018 22:11

NEVŞEHİR Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren tesis ile kendi enerjisini üretecek.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş enerjisinden yararlanmak amacıyla başlattığı proje ve izin çalışmalarını tamamladı. Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’nde kurulacak güneş enerji santrali ile hem üniversitenin kullandığı elektrik ihtiyacı karşılanacak, hem de dışa bağımlılık azaltılarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olunacak. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, şu bilgileri verdi:

“Teknoloji gelişmelerini yakından takip ederek daha az tüketen ve daha çok üreten bir üniversite olarak, kullandığımız elektriği kendi imkânlarımızla üretmek istedik. Bu kapsamda yenilenebilir enerji kaynaklarımızın başında gelen güneş enerjisinden elektrik elde etmek için ön çalışma ve araştırmalarda bulundu. Buna göre Nevşehir bölgesinin sahip olduğu coğrafik konumu ve yıllık ortalama güneş radyasyonu oranının oldukça iyi çıktı. Bizde bu veri ve araştırmalarımız sonrasında kurmayı planladığımız güneş enerjisi santraline (GES) ait projemizi hazırlayarak gerekli yerlerden izin ve onaylarımızı aldık. Üniversite olarak inşallah tesisimizin yapımına en kısa zamanda başlayarak tamamlayacağız.”

Rektör Prof.Dr. Bağlı, merkez yerleşkesinde 20 bin metrekare alan üzerinde kuracakları GES)ile her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitenin elektrik ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaklarını anlatırken şunları ekledi:

“Diiğer taraftan kuracağımız güneş enerjisi santralimiz, gider kalemlerimiz arasında alan elektrik maliyetlerimizi de büyük ölçüde aşağıya çekecek. Bu saye de üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin enerji de dışa bağımlılığını azaltarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağımız gibi, yenilenebilir bir enerji kaynağı olması dolasıyla da doğayı ve çevremizi de korumuş olacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.