Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı açılışa hazırlanıyor

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı Sosyal tesisin inşaat çalışmaları ve iç teçhizatları tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi.

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı açılışa hazırlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ekim 2021 13:06

Hamidiye-Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisinin temeli yaklaşık bir yıl önce yapılan törenle atılmıştı. Mahalle Kültürünün yaşanması vatandaşların birlikte hoş vakit geçirebilmeleri için hayata geçirilen Hamidiye-Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisinin Bin 95 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor.

Aksaray’ın ilk Mahalle Konağı olma özelliğini taşıyan Hamidiye-Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisi fonksiyonları itibari ile Kırım kültürüne ait birçok izi taşıyacak biçimde dizayn edildi. Vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayacak olan tesis unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünün tekrar yaşatılmasını sağlayacak.

Kırım Misafirhanesi Ve Sergi Salonunda Kırım Kültürü Tanıtılacak

Hamidiye-Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisi içerisinde yapılan Kırım Misafirhanesinde misafirlere konaklama imkânı tanıyacak. Ayrıca Kırım Kültürüne ait yemeklerin ve diğer ürünlerin tanıtılması ve satış stantlarının kurulması içinde bir sergi salonu bulunacak.

Tesis Toplu Organizasyonlarda Ev Sahipliği Yapacak

Sergi salonları, misafirhaneler, sohbet odaları gibi birçok fonksiyonları bulunan Hamidiye-Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesis vatandaşların düğün, nişan ve mevlid gibi toplu organizasyonlarına da ev sahipliği yapabilecek biçimde inşa edildi. Toplu organizasyonlarda kullanılmak üzere tesis içerisine bir adet 500 Metrekare alana sahip salon inşa edildi.

Birçok Projede Olduğu Gibi Mahalle Konağı Projesinde de Kitap Severler Unutulmadı

Aksaray Belediyesi, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitaba olan erişimi kolaylaştırmak amacı ile şehir merkezinde hayata geçirdiği birçok projenin içeriğine kütüphane yerleştiriyor. Hamidiye Alaca Mahallesine yaptığı ve açılışa hazır hale getirdiği Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesise de zengin içerikli bir kütüphane kazandırıldı.

Tesis içerisindeki Muhtarlık Ofislerinde Vatandaşlara Ferah ve konforlu ortamlarda hizmet verilecek

Vatandaşların tek bir tesiste birçok ihtiyacını karşılayabileceği şekilde projelendirilerek hayata geçirilen Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesiste vatandaşların temiz ve ferah ortamlarda kamusal işlemlerini yaptırabilmeleri için iki adet muhtarlık ofisine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.