Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk adım resmen atıldı

Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk adım resmen atıldı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Kasım 2023 16:21

İhalesi tamamlanan ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılan proje için kentsel dönüşüm alanında basın toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, basın toplantısından sonra kepçe yardımıyla kentsel dönüşüm alanında ilk kazıyı başlattı. Projenin iş bitim süresinin 500 gün olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dinçer “Şehir merkezimizde değişim ve dönüşümü bugün itibariyle başlamış bulunuyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde yürütülen Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde ihale süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. İhaleyi alan yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmaların startı da verilmiş oldu.

Türkiye’nin örnek Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında gösterilen Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesi, 1 Milyar liralık gibi dev bütçeye sahip. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çalışmanın başlayacağı kentsel dönüşüm alanında basın açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı Dinçer, ekskavatör kepçeyi kullanarak ile ilk kazıyı başlattı. Belediye Başkanı Dinçer’e belediye meclis üyeleri ve yüklenici firma temsilcileri eşlik etti.

“Aksaray tarihinde bir dönüm noktası olacak çalışmanın startını buradan başlatıyoruz” diyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada; “Bugün Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesini başlatıyoruz. 2 yıldır süren hummalı çalışmalar neticesinde Allah’a hamd olsun bugün ilk kazımızı başlatıyor ve temelimizi açıyoruz. Müteahhit firmamızın temsilcisi burada” dedi.

 

Basın mensuplarına kentsel dönüşüm sürecinin aşamalarından bahseden Belediye Başkanı Dinçer; “Aksaray’ımızın merkezinde yer alan Hamidiye Mahallemiz kentsel dönüşüm yapılması noktasında çok aciliyet gerektiren mahallerden biriydi. Özelliklede kentsel dönüşüm içerisinde binalar risk teşkil ediyordu. Şehir merkezinde bu yapılar hepimizi etkiliyordu. Göreve gelir gelmez yaptığımız ilk işlerden biri kentsel dönüşüm projesi oldu. Yaklaşık 2,5 yıl önce ilk adımını attığımız kentsel dönüşüm projemiz 3 kez ihaleye çıktı. Şimdi ise ihaleyi alan yüklenici firma ve müteahhidimiz bugün çalışmalara başladı. Hızlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Şehir merkezinin, dönüşüm projesiyle yeni bir çehreye kavuşacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Dinçer “Projemizde 574 adet bağımsız birim var. Konut, ofis ve işyerleri olacak. Aksaray’ımızda modern mimari şeklinde inşa edeceğimiz yeni yapılardan, Aksaray’ın kültür dünyasından Selçuklu motifleri ile bezenmiş bir projeden bahsediyoruz.

Bu proje tamamlandığında şehir merkezimiz nefes alacak. Çevre düzenlemesi ile beraber şehir merkezi modern bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu proje içerisine 2 tane cadde açıyoruz. İlk caddemiz İş Bankasının yer aldığı Turizm Caddesine bağlanacak, 25 metre genişliğinde bir cadde olacak. Yine Kalealtı Caddemizi genişletiyoruz, bu caddemizdeki yol 20 metre genişliğinde olacak. Bu vesile ile Aksaray’ımızın merkezinde trafiği de rahatlatmış olacağız. Yine projemizin içerisinde yer alan 650 araçlık otopark bu bölge ile birlikte aracını park etmek isteyenlere hizmet edecek. Aksaray’ımıza bu projemiz hayırlı uğurlu olsun.

Proje süremiz 500 gün ama müteahhidimiz inşallah daha kısa sürede bitirecek. Tabi bu süre zarfında hak sahiplerine kira yardımı ödenmeye devam edilecek.

Biz bu projemizin hayata geçmesinde bizlere desteği olan belediye meclis üyelerimize, il başkanımız, milletvekillerimiz, TOKİ başkanı ve yetkililerine, Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Aslında Aksaray’da bir değişim, bir dönüşüm başladı diyebiliriz. Bu projemiz ilk olması hasebiyle önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza kentsel dönüşümün yapılabileceğini de göstermiş olduk. Biz bu süreçte; Aksaray’ımızda bu ve benzeri projeleri artırarak gelecek yıllara, gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmış olacağız” dedi.

Kentsel dönüşümün Aksaray için en önemli konulardan biri olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, yeni kentsel dönüşüm projeleri için gelecek dönemi kapsayan yeni planlamaların da olduğunu açıkladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.