Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Hasan Dağı’nda Yamaç Paraşütü heyecanı yaşanacak

Aksaray’ın doğal güzelliklerinden olan ve daha önce birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Hasan Dağı bu kez de Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı seçmelerine hazırlanıyor..

Hasan Dağı’nda Yamaç Paraşütü heyecanı yaşanacak
Aksaray Anadolu AŞ
24 Temmuz 2021 14:41

Geçtiğimiz yıllarda amatör ve profesyonel olarak çok sayıda etkinliğe ve paraşüt pilotlarına ev sahipliği yapan Hasan Dağı cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Aksaray İl Özel İdaresi ve Aksaray Valiliği de yapılacak olan yamaç paraşütü şampiyonası için yol ve ulaşım çalışmalarına günler öncesinden başlamıştı. Aksaray’ın marka şehir olması yolunda tüm imkânlar seferber edilirken şehrin tanıtımı ve turizmi için de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Bin 980 metre yüksekliğinde olan yamaç paraşütü kalkış parkurundan hareket eden pilotlar doğa harikası Hasan Dağı’ndan süzülerek Aksaray semalarında yerini alarak birçok yeri de görme imkânı buluyor.

Yamaç paraşütü tutkunları için ilgi odağı olan Hasan Dağı, Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı seçmelerine ve Yamaç Paraşütü 2021 Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

blank

Hasan Dağı’nda yapılacak olan şampiyonada 130 sporcu Aksaray semalarında hünerlerini sergileyecek. 7-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyona için tüm hazırlıklar devam ediyor. Milli takım seçmelerinin de yapılacağı şampiyona için tüm vatandaşlar da heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Gökyüzünü renklendirecek olan yamaç paraşütü milli sporcularının yapacağı görsel şova Aksaray Valiliği tarafından tüm vatandaşlar da davet edildi

Aksaray’ın her fırsatta potansiyelini ortaya çıkarmak ve marka şehir olma yolunda çeşitli etkinlikler düzenleyen Aksaray Valiliği yamaç paraşütü şampiyonası ile bir kez daha vatandaşların takdirini topladı.

blank

Yapılan etkinlikler ve çalışmalar için memnuniyet duyan vatandaşlar “Gün geçtikçe yeni etkinliklerle buluşuyoruz. Kamplar, açık hava sinemaları, yamaç paraşütü etkinlikleri yaz aylarında vazgeçilmez oluyor. Aksaray’ın hem turizmini hem de tanıtımını yaptığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devamlılığı yerel halk için de gelen turistler için de çok önemli. Milli takımın Aksaray semalarında seçilecek olması da bizleri gururlandırdı.” ifadelerini kullandılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.