Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Hashas ve Hamza Baba türbeleri restore ediliyor

Aksaray Belediyesi Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerini restore ediyor.

Hashas ve Hamza Baba türbeleri restore ediliyor
7 Ekim 2021 12:30

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,  şehrin manevi ikliminde önemli bir yere sahip olan Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerinde restore çalışmalarının başladığını duyurdu. Başkan Dinçer, devam eden restorasyon çalışmaları ile şehrin yaşan değerlerine sahip çıkıldığını söyledi.

Aksaray Belediyesi, köklü tarihi geçmişi ve zengin kültürel miraslar arasında bulunan türbeleri restorasyon çalışmaları sürüyor. Evrah Kabristanlığı içerisinde Cemiyet Deresi’nin karşısında bulunan Şeyh Hamza Baba Türbesi ile Çerdiğin Mahallesi içerisindeki Hashas Baba türbelerinde çalışmalar devam ediyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatlarıyla başlatılan restorasyon çalışmaları içerisinde bulunan Şeyh Hamza Baba Türbesi’nin hemen yanında çilehane, itikafhane bölümleri bulunuyor. Türbenin yapım tarzına göre Selçuklular veya Karamanoğulları Dönemi’nde yapıldığı tahmin edilmektedir.

Restorasyon çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Restorasyon çalışmalarımızla geçmişten gelen değerlerimizi koruyor, önemli zatların manevi iklimini gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Böylece geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyoruz.

Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerinde başlatmış olduğumuz restorasyon çalışmaları ile yaşayan değerlerimizi korumaya özen gösteriyoruz. Çünkü şehrimiz evliyalar kenti, evliyalar diyarı olarak biliniyor.  Şehrimizin köklü bir geçmişi olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımızda bu minvallerde sürdürüyoruz.“

Başkan Dinçer, açıklamasının devamında Aksaray Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkma adına çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerine vurgu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.