Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

Hayal kurmak çok kıymetlidir

Hayal kurmak çok kıymetlidir
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2019 15:35

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayalleri olmayan bir toplumun, bir neslin, bir kuşağın ve bir milletin, var olma ve bir şeyler üretme imkânının olamayacağını söyledi.

ASÜ, İlim Yayma Cemiyeti ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) işbirliği ile düzenlenen “İlahiyat Vizyon Programı”nın açılışında konuşan Şahin, hayal kurmanın çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu’nda görev aldığını anımsatan, milletin ve devletin geleceğine yönelik müspet fayda sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu’nda -Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle- görev aldık. O süreçte, Cumhurbaşkanlığına bağlı politika kurulları oluşturduk. Bu kurumlar devletimizin ve milletimizin hayallerini gerçekleştiren kurullar şeklinde tasarlandı. Bu hayalleri gerçekleştirecek bireylerin bu toplantılardan çıkmasını umut ediyoruz. Hayal kurmak önemlidir ama ayaklarınız da yere basacak. Kökünüz hep burada olsun ve geleceği bu topraklardan hayal edin…” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ali Boysak ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün’ün, programın amacını içeren konuşmalarının ardından kürsüye gelen Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, öğretmenlik mesleğine dikkat çekti. Yılmaz, din eğitimi ve öğretmen kavramlarını detaylı şekilde anlattı ve Türkiye’deki din eğitiminin geleceği hususunda bilgiler aktardı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Müftüsü Cemalettin Bal, TİDEF Yöneticileri ve öğrenciler iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.