Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hayırsever vatandaş: Ben okuyamadım, okutturmak istiyorum

Hayırsever vatandaş: Ben okuyamadım, okutturmak istiyorum
Aksaray Anadolu AŞ
26 Nisan 2019 20:15

Aksaraylı hayırsever vatandaş Hacı Ömer Usluer,”Ben okuyamadım, okutturmak istiyorum” diyerek elinde kalan son arsasının da okul yapılması için bağışlamak istiyor.

Yurt dışından emekli olan yardımsever vatandaş Hacı Ömer Usluer, 15 yıl önce değerli bir arsasını bağış yaparak ilimize bir anaokulu kazandırmıştı. Usluer ayrıca 5 dükkanının gelirini de durumu zayıf olan öğrencilere burs olarak destek veriyor. Bu yardımlarla yetinmeyen yardımsever vatandaş Hacı Ömer Usluer elinde kalan 6 bin metrekarelik son arsasını da okul yapımı için bağışlamak istiyor. Müteahhitlerin 70 daire verdiği değerli arsasını satmayı hiç düşünmediğini ifade eden Usluer, bu arsasını da okul yapımı için bağışlama kararı aldı.

Usluer yaptığı açıklamada, “Ben okumayı çok istedim ama okuyamadım, bu durum beni çok etkiledi. Çocuklarımızın okumasını istiyor ve destek olmak istiyorum. Elimde kalan son değerli arsamı da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlama kararı aldım. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Milli Emlak Müdürü ile görüşen Hacı Ömer Usluer ihtiyaç duyulması halinde bir başka yerde Hazine arazisi ile takas edilerek, bu arsanın vatandaşın hizmetine sunulabileceğini cevabını aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Kartal ise konuyla ilgili çok memnun olduğunu ifade eserek, hemen en uygun yeri tespit edip resmi kurumlarla istişareye geçeceklerini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.