Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Hemşehrimiz Eraslan Er, Özel Harekat Başkan Yardımcılığına atandı

Hemşehrimiz Eraslan Er, Özel Harekat Başkan Yardımcılığına atandı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Eylül 2023 13:24

Hemşehrimiz Polis Başmüfettişi Eraslan Er, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı’na başkan yardımcısı olarak atandı.

Hakkâri Özel Harekât Şube Müdürü Ali Er, 1992 yılında Van’ın Başkale ilçesindeki Güzeldere Geçidi’nde PKK’lı teröristler tarafından koruması olan Abdülkadir Sadıkoğlu ve İbrahim Kaplan ile birlikte şehit düştü. Şehit babanın izinde yürüyerek Özel Harekat Polisi olan ve başarılarıyla Polis Başmüfettişliğine terfi eden Eraslan Er, baba ocağı olarak gördüğü Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı’na başkan yardımcısı olarak atandı.

KANLI EYLEMLERİ ÖNLENMESİNDE BÜYÜK ROL OYNADI

Ankara’daki birçok önemli operasyonda görev aldı. Eraslan Er’in yönettiği Özel Harekat timleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ak Parti Genel Merkez binasına roketatarlı saldırı gerçekleştiren 2 DHKP/C’li terör örgütü mensubunun yapılan takibi ile girilen çatışmada biri ölü diğeri ağır yaralı olmak üzere 2 teröristin etkisiz hale getirildi. DHKP/C mensuplarına yönelik yapılan Mamak ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 4 teröristin silahları ile birlikte ele geçirildi. Çankaya ilçesinde PKK terör örgütü mensubu 4 şüpheli yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Altındağ’da Polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunan şüpheli kalaşnikof silahı ile birlikte sağ olarak ele geçirildi. Kızılay Güven Park’taki otobüs durağında PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan bombalı araç eyleminin faili 1 şüpheli yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Haymana yolu üzerinde bir adreste eylem hazırlığı yapan canlı bomba şüphelisi 2 teröristin girilen silahlı çatışmada etkisiz hale getirildi. Etimesgut ilçesinde DEAŞ terör örgütü mensubu canlı bomba şüphelisinin patlatmaya hazır mühimmatı 10 kilo patlayıcı ile birlikte girilen silahlı çatışmada ölü ele geçirildi. Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast yapan şüpheli ilegirilen silahlı çatışmada silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Ak Parti Kongresine otomatik silahlarla eylem hazırlığında bulunan DEAŞ mensubu 2 teröristin Ankara Yapracık TOKİ’de girilen çatışmada etkisiz hale getirildi.

Hemşehrimiz Eraslan Er, Özel Harekat Başkan Yardımcılığına atandı

ERASLAN ER’İN GEÇMİŞİ

Polis Akademisi Başkanlığı’ndan Komiser Yardımcısı rütbesi ile mezun oldu ve Ankara’da göreve başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğünde çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra 2003 Özel Harekat Daire Başkanlığında göreve başladı. Özel Harekat birimlerinde sırasıyla, Adıyaman ve Tunceli’de zorunlu bölge görevini tamamladı. 2012 yılında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2012 yılından bugüne kadar görevli olduğu Ankara Özel Harekat Şube Müdürü ve Özel Harekat’tan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.