Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Hemşehrimiz Vali Erkaya Yırık merkeze alındı

Elazığ Valisi Aksaraylı Erkaya Yırık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla merkeze çekildi. Vali Yırık, AK Parti Elazığ İl Başkanı ile ters düşmesiyle gündeme gelmişti.

Hemşehrimiz Vali Erkaya Yırık merkeze alındı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Ekim 2021 10:13

Yırık hakkındaki karar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yırık; Mülkiye Başmüfettişliğine atanırken, Yırık’ın yerine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

AK PARTİ’Lİ BAŞKANLA KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Vali Yırık, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile ters düşmesiyle gündeme gelmişti. Deprem felaketiyle sarsılan Elazığ’da gerçekleştirilen toplantıya AK Parti il başkanı ve milletvekilleri, kurum müdürleri katılırken toplantıya davet edilmeyen muhalefet duruma tepki göstermişti. Vali Yırık ise değerlendirme toplantısında bir davetin söz konusu olmadığını, toplantının yapılması için talimat verdiğini toplantıyı organize eden kişinin ise özel kalem müdürünün olduğunu savunmuştu.

Bu açıklama AK Parti’li il başkanı ile Vali Yırık arasında gerginliğe sebep olmuştu. AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Vali Bey’in bizim toplantıya katılmamızdan haberinin olmama ihtimali yoktur. Devlet teamüllerini bilen herkes şunu iyi bilir ki: bir vali böyle bir açıklama yapmaz” açıklamasında bulunmuştu.

Kısa sürede tüm Elazığlıların sevgi ve saygısını kazanmış olan Hemşehrimiz Vali Erkaya Yırık’ın görevden alınarak merkeze çekilmesi memleketi Aksaray’da üzüntüyle  karşılandı. Elazığ’da ‘’Dokunulmadık gönül, ayak basmadık yer bırakmayacağız’’ ilkesi ile hiç kimseyi ayırmadan çalışan, ülke sevdalısı Erkaya valimizin yolunun açık olacağına inanıyoruz..

blank

ERKAYA YIRIK KİMDİR?

1967 tarihinde Aksaray’da doğdu. İlköğrenimini Almanya’da orta ve lise tahsilini ise Aksaray’da tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

1993 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nın açmış olduğu sınavda başarılı olarak bir müddet Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. İçişleri Bakanlığınca yapılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 1994 yılında, 83. Dönem Niğde Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

1997-1998 yıllarında Konya İli Emirgazi Kaymakamlığı, 1999-2000 yıllarında Sinop İli Dikmen Kaymakamlığı, 2000-2002 yıllarında Bingöl İli Yedisu Kaymakamlığı, 2002-2005 yıllarında Yozgat İli Şefaatli Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 2006-2007 yıllarında Yozgat Vali Yardımcılığı, 2007-2010 Konya İli Kulu Kaymakamlığı ve 2010-2013 yılları arasında Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Bu sürede  “İnsan Hakları”, “İnsan Hakları Bağlamında Mülki İdare Amirlerinin Kolluk Kuvvetleri Üzerindeki Gözetim ve Denetimlerinin Arttırılması”, “Afet Zararlarını Azaltma”, “Sınır ve Gümrükle İlgili İşlemler”, “Mülki İdare Amirleri ile Koordinasyon ve İşbirliğinin Güçlendirilmesi” ve “İş Güvenlik Sektöründe Sivil Gözetimin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi” kurslarına katıldı.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 3 yıl süren Mardin-Kızıltepe Kaymakamlığı görevinden sonra 2013-2020 yılları arasında Melikgazi Kaymakamı olarak görev yaptı.

Erkaya YIRIK; 09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ’a Vali olarak atandı.

Hidayet Nur, Numan, Selim ve Durmuş Alp’ in babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.