Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Hububat ekili arazilerde çimlenme ve gelişim kontrolü yapıldı

Hububat ekili arazilerde çimlenme ve gelişim kontrolü yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Aralık 2018 12:48

Yetiştiriciliğin ilk aşaması; Tohum ekilmesi ve bunların uygun koşullarda çimlendirilmesidir. Bunun yanı sıra, tohum ekiminden sonra çeşitli teknik hatalar ve tohumun iç ve dış yapısından kaynaklanan çeşitli faktörler nedeniyle çimlenmenin olmaması veya çimlenmede gecikme gibi olumsuzluklar ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Aksaray Ekecik Bölgesinde yetişen Arpa , Buğday ekili kıraç ve sulu arazilerde tohumlarda çimlenme ve çıkış kontrolleri Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapıldı.

İncelemeye Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Ercan ve Teknik personellerde katıldı.

İncelemelerde bulunan İl Müdürü Bülent Saklav ‘’ İlimizin de içinde bulunduğu İç Anadolu Bölgesinde Hububat tohumlarımızın toprakla buluşma dönemleri Ekim ve Kasım aylarıdır. Aralık ayında yerinde yaptığımız tarla kontrolleri neticesinde genel itibariyle çıkışların gayet sağlıklı olduğu görülmüştür. Bundan sonraki süreçte de her şeyin yolunda gitmesini umut ediyorum’’ Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.