Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

İddialara Göre Nikon Kamera Endüstrisinden Çekiliyor

Bütün dünyayı etkisi altına alan pandeminin verdiği finansal sıkıntılar, dev fotoğraf makinesi üreticisi Nikon’u da vurmuş gibi görünüyor …

İddialara Göre Nikon Kamera Endüstrisinden Çekiliyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 18:48

Bütün dünyayı etkisi altına alan pandeminin verdiği finansal sıkıntılar, dev fotoğraf makinesi üreticisi Nikon’u da vurmuş gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda Japon merkezli şirket, 49 yıldır faaliyet gösteren fabrikalarının finansal sıkıntılar yüzünden taşınacağını açıklamıştı.

2020 yılında satış konusunda büyük bir düşüş yaşayan Nikon, ortaya atılan bazı iddialara göre kamera endüstrisinden çekiliyor. Şirketten resmi olarak bir açıklama gelmese de Nikon’un son bir yıldaki piyasa değerinde yaşanan düşüş, iddiaları destekleyecek türden.

Nikon, geçtiğimiz senenin pazar payında bir hayli geride kaldı

blank

Japon merkezli ekonomi dergisi CIPA, 2020 yılında aynasız ve DSLR fotoğraf makinesi satışlarında yaşanan düşüşleri açıkladı. 2019 ve 2018 yılına göre büyük ölçüde yaşanan düşüler sadece Nikon’u değil, diğer kamera üreticilerini de derinden etkiledi. 2020 yılında fotoğraf makinesi piyasasında Sony yüzde 35, Canon yüzde 30, Fujifilm yüzde 12 ve Olympus yüzde 8 oranında pazar payına sahip oldu. Nikon’da ise bu oran yüzde 7,5’de kaldı.

Ortaya attığı iddialar genellikle doğru çıkan Mirrorless Rumours adlı bir internet sitesi, Nikon’un yakın zamanda kamera endüstrisinden çekileceğini açıkladı. İddialar doğru mu değil mi bilmiyoruz ancak fotoğraf makinesi denilince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Nikon’un kayboluşunu izlemek son derece üzücü olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.