Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 13°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
13°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 23°C

İftar çadırında toplumun her kesiminden vatandaş ağırlanıyor

İftar çadırında toplumun her kesiminden vatandaş ağırlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
27 Mart 2023 16:09

Aksaray Belediyesi’nin Ulu Cami önüne kurduğu geleneksel iftar çadırında ilk günkü yoğunluk devam ediyor.  

Aksaray Belediyesi’nin Ulu Cami önüne kurduğu geleneksel iftar çadırında ilk günkü yoğunluk devam ediyor.

Toplumun her kesiminden vatandaşın aynı iftar sofrasında buluştuğu geleneksel iftar çadırından her gün binlerce kişi faydalanıyor. Deprem bölgesinden Aksaray’a gelen depremzedeler, iş çıkışında iftar için evine yetişememiş işçiler, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, arkadaş grupları ile birlikte iftar yapmak isteyen gençler ve aileler iftar çadırında severek iftar yapıyor.

Aksaray Belediyesi’nin kendi mutfaklarında kendi aşçıları tarafından hijyenik bir biçimde hazırlanan yemekler iftar saati geldiğinde servis ediliyor. Ramazan’ın ilk gününden başlayan iftar hizmetleri son güne kadar devam ettirilmesi planlanıyor. Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi karşısında çadırda yer bulamayan vatandaşlar içinde Ulu Cami Bahçesine masa ve sandalyeler kuruldu.

Her gün Bin 500 kişinin ağırlandığı iftar çadırında yapılan yemek ikramları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının en güzel anlarından biri olan iftar saatlerini vatandaşların kalabalık gruplar içerisinde idrak etmek istediklerini söyledi.

Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Ramazan ayı ortak sofralarda bir araya geldiğimiz, birlik ve beraberliğimizin arttığı kutsal bir aydır. Bu yıl da geleneksel iftar soframızda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. İftar soframıza gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da Ramazan ayında personelimiz tarafından yemek ulaştırmaya devam ediyoruz. Ramazan ayının ülkemize barış ve huzur getirmesini diliyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.