Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İhtisaslaşma, tüm şehrin ortak projesidir

İhtisaslaşma, tüm şehrin ortak projesidir
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ocak 2019 22:55

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşmanın sadece Üniversiteyle değil, şehrin tüm kurum ve kuruluşlarıyla ilgili bir proje olduğunu söyledi.

– Süreç Valilik Koordinesinde İlerleyecek –

ASÜ’nün spor ve sağlık alanında ihtisaslaşacak Üniversite olarak seçilmesinin ardından tarama toplantıları başladı. Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yöneticileri ve akademisyenleriyle iki farklı toplantı düzenleyen Rektör Şahin, projenin temel çerçevesi hakkında bilgiler verdi. Üniversitenin, bu projede yatırımcı ve üretici bir kuruluş olmadığını, Ar-Ge kısmına yoğunlaşacağını vurgulayan Şahin, sürecin Valilik koordinatörlüğünde ve tüm kurum ve kuruluşların işbirliğiyle yürütüleceğine dikkat çekti. Spor ve sağlık alanıyla kesişen projelerin üretilmesi gerekliliğine değinen ASÜ Rektörü, “Bu kapsamda dolaylı bir bağlantı değil, doğrudan iki alanın kesiştiği noktayla ilgili çalışmalar yapmak gerekiyor. Üniversite, bu çalışma kapsamında, girişimcilere yol gösterecek ve üretime dönüşecek projeler geliştirecek. Yani geliştirilecek projelerin mutlaka toplumsal bir katkısının ve devamlılığının olması önemli. Kalkınmaya, istihdama, ekonomik çeşitliliğe doğrudan katkı sunulması, projenin en temel öncelikleri arasında” dedi.

– Disiplinler Arası Çalışmalar Yapmak Gerekiyor –

Bazı örneklerle konuyu detaylandıran Prof. Şahin, şöyle devam etti: “Okçuluk maliyetli bir spor. Eğer biz bu sporu tabana yaymak istiyorsak, mümkün olan en düşük fiyata ok ve yay üretiminin olabilirliğine dair proje yazmak zorundayız. Veya sporcu beslenmesine ilişkin üretime dönüşebilecek bir fikir ortaya koymamız lazım… Ortaya çıkacak fikirler mutlaka bir girişimci tarafından üretime dönüştürülmeli ve toplumsal somut bir katkısı olmalı.” Spor ve sağlığın kesiştiği noktada proje üretmenin aynı zamanda disiplinler arası çalışmayı da zorunlu kıldığını anlatan Şahin, “Spor, sağlık, mühendislik, fizik, kimya… Tüm bu disiplinlerde çalışan arkadaşlarımızın bir araya gelerek fikirlerini şekillendirmeleri gerekiyor. İhtisaslaşma, hem üniversite içinde, hem de diğer paydaşlarla ‘Birlikte çalışma’ prensibine dayanmaktadır” dedi.

– Benzeri Tarama Toplantıları Devam Edecek –

Ortaya çıkacak fikirlere göre bütçenin tahsis edileceğini ve kaynak aktarımının proje üretimiyle doğru orantılı olacağını anlatan Prof. Şahin, süreç içerisinde büyük etkinlikler düzenlemeyi planladıklarına değindi. İl, bölge, ulusal ve uluslararası düzeyde etkinliklerin şehrin tanıtımı ve ekonomisi açısından önemli olacağını söyleyen Şahin, “Bu etkinlikler, ilgili alanlarda şehrin standardını daha da yukarıya çekecek ve Aksaray’ımız, kendi alanında söz sahibi bir konuma gelecek” dedi. Düzenlenen toplantıların anlama, “Nereden ilerleyelim?” sorusuna cevap bulma ve fikir alışverişi olduğuna vurgu yapan Prof. Şahin, gerek Üniversite içinde, gerekse şehir genelinde toplantıların süreceğinin altını çizdi. Toplantılara Rektör Yardımcıları da katıldı ve tarama toplantısında ortaya çıkan ilk fikirlere ilişkin notlar aldı.

Çerçevenin tanımlandığı konuşmaların ardından Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri, hem merak ettikleri sorulara cevap aradı, hem de projeye dönüşebilecek fikirlerini ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.