Dolar 32,5562
Euro 34,8667
Altın 2.427,00
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Ağustos 2018 00:59

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik ek hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2018 Yılı İşgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda İl istihdam Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan gündem maddeleri görüşüldü.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı açıklamada Aksaray’da istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Mesleki eğitim kurslarının önemini belirten Vali Pekmez; Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen istihdam garantili kurslar ile mesleki eğitim kurslarının düzenlenmeye devam edeceğini, yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik açılan bu kursların çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş tarafından 2018 yılı faaliyetleri hakkında kurula bilgi verildi.

2018 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 1.554 erkek 574 kadın olmak üzere toplam 2.128 kişi işe yerleştirildiğini ifade eden Akkuş, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü eski hükümlü ve engelli hibe destek projelerin de Türkiye birincisi dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli kadın ve genç istihdamında ise Türkiye 5.si olduğunu söyledi.

Mesleki eğitim ve işbirliği geliştirme protokolü kapsamında düzenlenen istihdam garantili kursların işverenler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Akkuş, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında ilave istihdam teşvikleri ile kadınların çalışma hayatı içerisinde daha fazla yer alması için gerçekleşen düzenlemeler ile verilen destekler hakkında bilgi verdi.

2018 yılı 1. Dönem içerisinde 60 engelli ve eski hükümlü projesinin Aksaray’da başarı ile sonuçlandığını kaydeden Akkuş, 2 çağrı dönemi için toplam 32 kişinin proje verdiğini belirtti.

İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında turizm sektöründeki firmaların karşılaştığı sorunlar ile Arge gerçekleştiren firmaların sorunları ve çözüm önerileri üzerinde görüşmede bulunuldu.

Turizm Sektörünün sorunları ve önerileri Hüseyin Hüyük aktarırken, Arge ve tasarım merkezi üzerine My Silo ile Mercedes firmaları sunum gerçekleştirdiler.

Kurulu toplantısında iş kazalarına yönelik değerlendirmede bulunulurken Vali Aykut Pekmez son dönemde ölümle sonuçlanan iş kazalarına dikkat çekti. Vali Pekmez; İŞKUR ve SGK iş birlikteliğinde denetimlerinin arttırılması ve iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık oluşturulması için çalışma yapılmasını istedi.

Gündemde yer alan konuların görüşülerek değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Öğretim Görevlisi Orhan Bölükbaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret İl Müdürü Vahit Özer, Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit Erten, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Sakatlar Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya, Türkiye İşverenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çırakoğlu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Aksaray İl Temsilci Yardımcısı Nedim Deniz, Aksaray Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Şahin, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Kemal Baysal katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.