Dolar 32,5432
Euro 34,8870
Altın 2.429,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilere burs verilecek

Aksaray’da Eğitime Destek Platformu tarafından alınan kararla imam hatip lisesini tercih eden öğrencilere her ay 300 ile 500 TL arasında burs verilecek.

İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilere burs verilecek
Aksaray Anadolu AŞ
5 Temmuz 2021 07:19

Aksaray’da birçok sivil toplum örgütünün üyesi olduğu Eğitime Destek Platformu tarafından Aksaray’da İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilere aylık 300 ile 500 TL arasında burs verilme kararı alındı.

Gençlere yüksek seviyeli ve kaliteli bir eğitim sunmayı arzuladıklarını belirten Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, “Aksaray Eğitime Destek Platformu olarak çok güzel bir karara imza attık. Platform üyesi diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte imam hatip lisesini tercih eder öğrencilerimize burs verme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda LGS sınavlarında yüzde 3’lük dilime kadar olanlar imam hatibi tercih ederlerse lise eğitimleri boyunca kendilerine aylık 500 TL, yüzde 3’lük ve 5’lik dilim arasında olup da imam hatip lisesini tercih ederlere ise lise eğitimleri boyunca aylık 300 TL burs vermeye karar verdik” dedi.

8. sınıf öğrencisi Rumeysa Tekin (14) ise, “Öncelikle valimize ve 5 yardım vakfımıza çok teşekkür ederim. Bu çok iyi bir katkı ki, biz lise boyunca burs alacağız. Bununla eğitimimize katkı sağlayabileceğiz. Herkese teşekkür ederim. LGS sonuçlarına göre evet, Şehit Önder Güzel’i veya Anadolu İmam Hatip Liselerini tercin etmeyi isterim ben” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.