Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

‘İstiklal Marşı İstikbal Marşıdır’ konulu konferans düzenlendi

Aksaray Belediyesi, İstiklal Marşının TBMM’de kabulünün 96 yıl. dönümü münasebetiyle ‘İstiklal Marşı, İstikbal Marşı’ isimli konferans düzenledi.

‘İstiklal Marşı İstikbal Marşıdır’ konulu konferans düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mart 2017 00:12

Aksaray Belediyesi, İstiklal Marşının TBMM’de kabulünün 96 yıl. dönümü münasebetiyle ‘İstiklal Marşı, İstikbal Marşı’ isimli konferans düzenledi. Konferansta Vatan şairi ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı da ele alındı.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen konferans, Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fatih Andı sunumuyla gerçekleşti. Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, Akif’in hep üzerinde durduğu ‘Asımın Neslini’ anlattı.

Türk Milletinin Akif’i 2004 yılından sonra o dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde tanımaya başladığını belirten Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, “Asım kim? Asım’ın nesli nedir? Kimse bunları sorgulamadı. Ta ki ümmete umut olan bir lider Asım’ın Neslini bize işaret edene kadar. Kimdi bu? Siyaset yapmıyorum asla yanlış anlaşılmasın. Ben Asım’ın Nesliyim diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yani Asım’ın nesli bizim öz evladımız. Öz vatanımız. Vatanına milletine sahip çıkan değerlerin tamamıdır” diye konuştu.

İstiklal Marşı’nın gizemli ve müstesna bir eser olduğunu aktaran Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, Böyle bir İstiklal Marşını da ancak Mehmet Akif gibi biri yazabilirdi” dedi. Yazar, İstiklal Marşı içerisinde evrensel mesajlar olduğunu, her mısra ve kıtalarında ayet ve hadisler yer aldığını açıkladı.

Mehmet Akif Ersoy’un çok yönlü bir insan olduğunu belirten Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, “İstiklal Marşının bir bedeli olamayacağını çok iyi bilirdi ve o yüzden ona teklif edilen 500 altını geri çevirdi. Hatta İstiklal Marşı meclis de ilk okundu. Ayakta alkışlandı. O kadar güzeldi. Herkes ayağa kalktı tekrar okunmasını istediler. Okundu da. Mehmet Akif Ersoy, utandığından meclis salonunu dışarı çıkmak zorunda hissetti kendini. Mehmet Akif yalnızca bir söylem adamı değildir; aynı zamanda bir eylem adamı olduğunu hala şimdi büyük bir coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızla bunu ispat etmiştir.

Tabi o dönemde, İstiklal Marşı’na itiraz eden olmadı mı? Oldu tabi. Dini ibareler içeriyor dendi. İlahi mesajlar içeriyor dendi. Yeni bir istiklal marşı yazılmasını önerdiler. Ancak kanunumuzun değiştirilemez maddesiyle kanuna giren İstiklal Marşımızı değiştirmeye gücü yetmediler. O kendini aydın zannedenler. O zaman ki yazar gibi görünenler. Kalemleri başkasının elinde olanlar” diye konuştu.

Konferansa dinleyici olarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, parti teşkilat üyeleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konferans sonunda Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı’ya teşekkür etti. Konferansı büyük keyifle dinlediği belirterek Yazar’a günün anısına hediye verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.