Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

İYİ Parti İl Başkanı Belgemen’den CHP İl Başkanına sert tepki!

İYİ Parti İl Başkanı Belgemen’den CHP İl Başkanına sert tepki!
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ekim 2023 17:11

Aksaray İYİ Parti İl Başkanı Sercan Belgemen, Aksaray CHP İl Başkanı Bilal Özdemir’in Aksaray’dan vekil çıkaramamak içimizde ukde kaldı açıklamasına yönelik konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Belgemen; “Seçimden bu güne kadar nezaketimizi koruyarak cevap vermememizi kendilerinin haklılığına yoranlar bundan sonra söyledikleri her iftiranın karşılığını aynı tonda alacaklardır” dedi.

Ülke için kaygı duyulması gerekirken Aksaray’dan vekil çıkaramadık telaşına düşmenin siyasi çıkar olduğunu ifade eden İl Başkanı Belgemen; “Hepinizin malumu olduğu üzere ülkemiz 14 Mayıs’ta tarihi bir seçimden geçmiştir. Yaşanan süreçte genel başkanımızın uyarıları dinlenmemiş farklı hesaplar ve kaygılar devreye girerek kazanılması işten bile olmayan seçim adeta hediye edilmiştir. Ülke için kaygı duyulması gerekirken Aksaray’dan vekil çıkaramadık telaşına düşüp küçük siyasi çıkarlarını memleket çıkarlarının önüne koyanlar bizleri mesnetsizce ve vicdansızca suçlamaktadırlar” dedi.

Seçimlerden bu yana nezaketlerini koruduklarını belirten İl Başkanı Belgemen; “Seçimden bu güne kadar nezaketimizi koruyarak cevap vermememizi kendilerinin haklılığına yoranlar bundan sonra söyledikleri her iftiranın karşılığını aynı tonda alacaklardır” şeklinde ifadesine yer verdi.

İl Başkanı Belgemen sözlerinin devamında; “Ülke genelinde uygulanan fermuar liste uygulaması ile CHP 6 İYİ Parti ise 2 vekil çıkarmıştır. Ayrıca bütün İYİ Parti Teşkilatları, bütün olumsuzluklara rağmen 1 oy Meral’e 1 oy Kemal’e diyerek CHP Genel Başkanı’nı Cumhurbaşkanı seçtirmek için elinden geleni fazlası ile yapmışlardır. Yani ittifak anlayışı gereğince karşılıklı fedakârlıklar yapılmıştır” dedi.

“Seçimin Hesabı İle Parti İçi Kongre Hesapları İçine Girip Kenara Çekildiğini Rahatlıkla Göreceklerdir”

İYİ Parti adayları 2. Tur için kapı kapı gezerken kendileri kenara çekilmiş seçimin kaybedileceğini düşündüklerini belirten İl Başkanı Belgemen; “Aksaray özelinde ise kimin Cumhurbaşkanlığı için çalışıp çalışmadığını merak edenler, sosyal medya hesaplarından milletvekilimiz Turan Yaldır’ın 14-28 Mayıs arası çalışmalarını ve kendi adaylarının çalışmalarını iyice bir incelesinler. Bu inceleme sonucunda kimin memleket için gayret sarf ettiğini, kimin kaybedilecek seçimin hesabı ile parti içi kongre hesapları içine girip kenara çekildiğini rahatlıkla göreceklerdir. İYİ Parti adayları 2. Tur için kapı kapı gezerken kendileri kenara çekilmiş seçimin kaybedileceğini düşünerek, kendi partilerinde değişecek genel başkanın hesabına düşmüşlerdir. İftira atmadan belgelerle konuşuyoruz her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir” dedi.

Turan Yaldır’ın aday olursa kendilerinin ikinci sırayı seve seve kabul edeceklerini dile getirdiklerini öne süren İl Başkanı Belgemen; “14 Mayıs seçimlerinden önce yaklaşık 1 yıl boyunca milletvekilimiz Turan Yaldır’a birçok dost meclisinde (ihtiyaç duyulursa şahitleri de var) vekilimizin aday olması gerektiğini Aksaray’da ittifak olacağını Turan Bey aday olursa kendisinin seve seve 2. Sırayı kabul edeceğini birlikte olmaktan mutlu olacağını defalarca farklı zaman ve ortamlarda dile getiren adayları, Turan bey aday olduktan sonra tam tersi bir tutum belirleyerek, iki camianın kutuplaşması için seçim biter bitmez anlaşılmaz davranışlar sergilemiştir. CHP İl Başkanı’nın önceki günkü açıklamaları da bu planın devamı niteliğindedir. İYİ Parti Türkiye genelinde 5.5 milyon seçmeniyle CHP Genel Başkanı’na koşulsuz şartsız oy vermiştir” şeklinde konuştu.

“CHP Seçmenine Ve Kurumsal Kimliğine Saygı Duyuyoruz”

CHP’nin seçmenine ve kurumsal kimliğine saygı duyduklarını ifade eden İl Başkanı Belgemen; “İttifak kültürü içerisinde bizlere oy vererek milletvekilimizi meclise gönderen tüm CHP-Gelecek Partisi-Deva Partisi-Demokrat Parti ve Saadet Partisi seçmenlerine tekrardan teşekkür ediyoruz. CHP seçmenine ve kurumsal kimliğine saygı duyuyoruz” dedi.

İftira yoluyla siyaset yapanları kamuoyunun vicdanına bıraktıklarının altını çizen İl Başkanı Belgemen;” Sözümüz hiçbir değer yargısı olmayan, seçimden sonra ülke adına, kaybedilen seçim adına; emekliler, çiftçiler ve yaşanan onca sorunu dile getirmeyip, varsa yoksa İYİ Parti düşmanlığı yapan, kendisini partisinin ve tüm değerlerin üzerinde tutup, egoist bir tavırla kerameti kendinden sanarak olmayan anket sonuçları ile algı yapıp, iftira yolu ile siyaset yapanları kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz” dedi.

“Ülke Genelinde Kaybedilen Seçimin Muhasebesini Yaptığımızda Gerçekten Kaybedilen Seçim Hepimizin İçinde Ukde Kalmıştır”

İl Başkanı Belgemen sözlerinin sonunda ise; “Kendilerinden, kendi genel merkezlerinden, şikayetleri var ise bu hesaplarını bizleri katmadan bizlere iftira atmadan yapmalarını, kendi iç çekişmelerine bizleri alet etmemelerini rica ediyoruz. Ülke genelinde kaybedilen seçimin muhasebesini yaptığımızda gerçekten kaybedilen seçim hepimizin içinde ukde kalmıştır. Lakin bunu kendi siyasi kariyerlerinin peşinde olup farklı hesaplar içinde olanlar anlayamazlar” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.