Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Jandarma, Saratlı Festivali’nde KADES tanıtımı yaptı

Jandarma, Saratlı Festivali’nde KADES tanıtımı yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Temmuz 2023 10:54

Saratlı Festivali’nde Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, festival öncesinde kadına yönelik şiddetle mücadele için kullanılan KADES sistemini tanıttı. Kadın vatandaşlara yapılan tanıtım sırasında hem bilgilendirme hem de broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

17’ncisi düzenlenen Saratlı Festivali’nde KADES tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye’de artan kadına yönelik şiddet vakalarının önüne geçmek, kadınların güvenliğini en hızlı ve etkin şekilde sağlamak için uygulamaya konulan KADES, uygulama içindeki bir tuşa basarak emniyet güçlerinin size hızlı şekilde ulaşmasına olanak tanıyor. Festivalde de KADES uygulamasının önemi ve uygulamanın kendisine dair bilgilendirme yapıldı.

Jandarma ekipleri, kadın vatandaşlara hem uygulama hakkında bilgi verdi hem de broşür dağıttı. Festivalde konuşma yapan Asb. Çvş. İsmigül Çakmak, “Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin artmasına yönelik bugün buradayız. Bir uygulamamız var Kadın Acil Destek uygulaması. KADES diye anılıyor. KADES uygulaması, şiddete uğrayan ya da uğramak üzere olan bütün kadın vatandaşlarımız, uygulamayı App Store ve akıllı telefonlarından ücretsiz bir şekilde telefonlarına indirebilir. Kadınların, kişisel bilgilerini girdiği anda oluşan butona bastığında ihbarda bulunabileceği ücretsiz bir uygulama. Bu uygulamayı herkes indirebiliyor telefonlarına. Atatürk’ün kadına şiddete yönelik söylediği bir sözle sizlere veda etmek istiyoruz, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” açıklamasında bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.