Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Jandarma’dan ihtiyaç sahiplerine anlamlı yardım

Jandarma’dan ihtiyaç sahiplerine anlamlı yardım
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2021 19:01

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Jandarma güvenliği sağladığı gibi halkın dertleri ile dertlenen çok kadim, şerefli ve onurlu bir kurumumuz”

İl Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahibi aileler için çok anlamlı bir kampanya gerçekleştirdi.

Aksaray Merkez ve ilçe Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığı ile Jandarma sorumluluk bölgesindeki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan kampanya kapsamında jandarma personeli ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile içerisinde gıda malzemelerinden oluşan toplam 492 adet gıda kolisi hazırlandı.

İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç’ten SYDV ile birlikte yürütülen kampanya hakkında bilgi aldı.

Jandarma sorumluluk bölgesindeki ihtiyaç sahibi aileler için çok değerli çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Aydoğdu; hazırlanan 492 adet gıda kolisinin ihtiyaç sahibi ailelere jandarma tarafından ulaştırılacağını belirterek İl jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç ve Jandarma personellerini tebrik etti. Vali Hamza Aydoğdu jandarmanın güvenliği sağladığı gibi halkın dertleri ile dertlenen çok kadim, şerefli ve onurlu bir kurum olduğunu vurguladı.

-Jandarmanın başlattığı bu çalışma ve kampanya çok anlamlı

Vali Aydoğdu jandarma personellerinin kendi arasında başlattığı kampanyanın çok büyük anlam taşıdığını belirterek; “Al bayrağın altında bu güzel vatan parçasında el birliği ile sizin sayenizde insanlarımız evlerinde güvenle kalabiliyor. Türk milleti tarihten getirdiği misyon ile her zaman vatandaşının, fakir fukaranın garibanın yanında olmuştur. Jandarma güvenliği sağladığı gibi halkın dertleri ile dertlenen çok kadim, şerefli ve onurlu bir kurumumuzdur. Bugün burada bunu görmek bu duyguları burada yaşamak, insanların dertleri ile dertleşmek onların dertlerine çözüm bulmak onlara bu yardımları götürürken gözlerinde ki mutluğu görmek cenabı Allah’ın her kese nasip edeceği duygu değildir. Hepinizi tebrik ediyorum”dedi

-Başkasının derdine merhem olma sadece Türk Milletinin genetiğinde var

Yardımlaşma ve dayanışmanın, başkasının derdine merhem olma geleneğinin başka hiçbir millette bulunmadığını ifade eden Vali Aydoğdu; “Bu duygu sadece necip Türk Milletinin genetik yapısında vardır. Bizim tarihimizin bize yüklediği misyonda budur. Bu misyonu bizde bizden sonraki nesiller aracılığı ile kıyamete kadar aktaracağız. Lisani hal lisanı kavilden üstündür. Yeni yetişen gençliğe alfa kuşağı diyoruz. Gelecek 5 yıl içinde dünya nüfusunun 2 milyarı alfa nüfus konumunda olacak. Yani Teknolojiyi çevrimiçi kullanan gençler. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin kaybetmeyeceğimiz en önemli duygu İnsan sıcaklığı insan samimiyeti bu da tamamen Türk milletinin genetik yapısında olan duygudur. Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyor hepinizi yürekten kutluyorum”

Daha sonra yapılan duanın ardından Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde jandarma personeli ve STK’ların destekleri ile hazırlanan yardım malzemeleri Jandarma sorumluluk bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere uğurlandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.