Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

KADEM Aksaray Temsilciliği açıldı

KADEM Aksaray Temsilciliği açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2019 00:01

KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) 45’inci temsilciliğini Aksaray’da açtı. Açılış etkinliği Kültür Park Gala Düğün Salonunda gerçekleşti.

Törende konuşma yapan KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu,”Şehri Süleyha olarak nitelendirilen iyi ve güzel insanların yaşadığı yer Cemaleddin-i Aksaray-i’nin, Somuncu Baba’nın şehri Aksaray’ın bulunduğu topraklarda 45’inci temsilciliğimizi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu topraklar bizim için gurur kaynağıdır. Üstünlük ancak takva iledir, düsturu ile hareket ederek Allah katında insanın değerinin yaşadığı topraklarda sağladığı fayda ve gösterdiği fedakârlık ile ölçülebileceğine inanıyor ve olanın insan ile bir araya gelerek bu yolda yürümek olduğunu düşünüyoruz. Bizler kurulduğumuz günden bu yana kadın ve erkeklerin hep birlikte toplumu inşa etmek ile mükellef olduğunu biliyoruz. Bu sebeple adalet, hakkaniyet ve dengenin toplumun en küçük yapı taşı olan aileden başlayarak tüm insanlığa yayılması için mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar; “Bugün burada KADEM ailesine yeni bir halka ekliyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir kavşak noktası olan Aksaray KADEM’in 45. temsilciliği olarak aramıza katılıyor.

Aksaray’ın topraklarında biriktirdiği binlerce yıllık irfanı bünyemize dâhil ederek daha da güçleneceğimiz için sevinçliyiz, heyecanlıyız. KADEM bu toprakların birikiminin harmanlandığı bir mecra, KADEM olarak bizler bu toprakların kadınlarına yabancıların gözlükleriyle bakmıyoruz.

Sorunlarımızı kendi değerlerimiz, kendi kavramlarımız, kendi hassasiyetlerimiz ışığında ele alıyoruz. KADEM’in en önemli motivasyonlarından biri kadınlarımıza kendi özlerini muhafaza etmenin en büyük özgürlükleri olduğunu hatırlatmaktır. Ne yazık ki günümüzde küresel bir fabrika tek bir tür kumaş dokurcasına herkesi tek tipleştiren bir kadın modeli oluşturmaya çalışıyor. Bizlere de özgürlük, eşitlik, demokrasi gibi değerlere ancak onların kalıplarına sorunsuz bir şekilde girersek ulaşabileceğimizi söylüyor. Dolayısıyla o fabrikanın tek tip ürünü haline gelmez isek eksik olduğumuzu hissettiriyor. Oysa bizim kendi referanslarımıza kendi değer kriterlerimize ihtiyacımız var.
Bu topraklara kök salmış irfanımız, inancımız ve değerlerimiz kadını zaten hak ettiği mertebeye oturtuyor. Önemli olan bizim bize ait olan değerlerin merkezine dönebilmemizdir. KADEM referanslarını; kendi topraklarının irfanından, kendi inancının prensiplerinden alıyor, dayatılan anlayışları sorguluyor. Kadınların uğradıkları haksızlıkların hesabını toplumumuzun değerlerine fatura etmeye çalışanlara karşı bir kalkan vazifesi görüyor.
KADEM herkese kucak açan kapsayıcı ve farklılıkları artı bir değer olarak gören yaklaşımıyla kişileri olmak istedikleri haliyle destekliyor. Onlara kullanıma hazır düşünce sistemleri yüklemeye çalışmıyor. Başkalarının kavramlarıyla kendi dünyamızı, düşünce evrenimizi kuramayız. Dünya ile alışverişimizi ancak medeniyetimize ve inançlarımıza sahip çıkarak yaparsak, gerçek bir ilerlemeden bahsedebiliriz.

İşte böyle bir anlayışla kurulduğumuz günden buyana; 6 ayda bir çıkan akademik dergimiz, her sene düzenlediğimiz akademik kongremiz, iki senede bir gerçekleştirdiğimiz kadın ve adalet zirvemiz, sene boyunca tüm temsilciliklerimiz aracılığıyla yerelde yürüttüğümüz eğitimlerimiz, spesifik sorunlara göre tasarlanmış projelerimiz, birebir mağdur kadınların hukuki süreçlerinde onlara sağladığımız desteklerimiz ve daha nice faaliyetlerimiz ile önce kadınlarımız sonrada tüm toplumun iyiliği için binlerce gönüllümüz ve üyemizle gece gündüz çalışıyoruz.

Aile adeta bir şehrin surları gibi toplumları muhafaza eder ve korur, aile insani değerlere aşılandığımız bir ocaktır. KADEM olarak ailenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden her türlü toplumsal hastalıkla mücadele ediyoruz. Ve şunu da biliyoruz ki kadına yapılan her destek aileye yapılan destek demektir. Donanımlı, üretken, hayırlı, her anlamda sağlıklı ve mutlu kadınlar hem ailelerin hem de her katmanıyla toplumların güçlenmesinde hayati rol oynarlar. Yerel yönetimlerde kadınların etkin varlığı o şehrin aydınlatılmasından tutun kaldırım düzenine, sosyal hizmetlerine kadara birçok düzenlemenin kadınların ve ailelerinde ihtiyaçları gözetilerek yapılması demektir. Aksaray’ın kadınları artık çok büyük bir ailenin KADEM ailesinin bir parçasıdır.” dedi.

KADEM Aksaray temsilcisi Feyza Baydar,”Bugün küresel sorunların hemen her birinde asıl olan adalettir. Adalet mülkün temelidir. Ancak adalet çatısı altında toplumun tamamının faydasını gözetebilir ve sorunlara kalıcı çözümler üretebiliriz. Her kadın bir hayattır. Kadın sevgi, merhamet timsali hayata anlam katandır. Her şeyden daha önemli o bir annedir.” şeklinde konuştu.

KADEM Aksaray Temsilciliği’nin açılışı için düzenlenen törene KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Aksaray Valisi Ali Mantı, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahın Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda KADEM üyesi kadın katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.