Dolar 32,4967
Euro 34,5866
Altın 2.497,31
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Kadına yönelik şiddet için doğada yürüdüler

Aksaray’da kadınlar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla doğada yürüyüş gerçekleştirdi.

Kadına yönelik şiddet için doğada yürüdüler
Aksaray Anadolu AŞ
21 Kasım 2021 15:57

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında tematik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Selime Beldesi’nde bir araya gelen onlarca kadın ve aileleri, “Kadına yönelik şiddete birlikte dur diyelim” sloganı ile Kızılkaya Köyü’ndeki tarihi Aşıklı Höyüğe kadar yürüdü.

İl Afet Acil Durum (AFAD), Kızılay, Aksaray Dağcılık Derneği ve kadın derneklerinin katıldığı yürüyüşte ormanlık alanda ellerinde şiddete yönelik mücadele ile ilgili pankartlarla yürüyen kadınların farkındalık oluşturmak için ‘turuncu’ renkli aksesuarlar kullanmaları dikkat çekti. Kentin doğal güzelliklerinin tanıtıldığı tematik doğa yürüyüşünde, “Kadına şiddet insanlığa ihanettir”, “Kadına şiddete sıfır tolerans” ve “Şiddetin haklı gerekçesi yoktur” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi personeli Sevgi Akbulut (32), “‘Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans’ ilkesiyle aynı zamanda kadına yönelik şiddete hep birlikte ‘Dur diyelim’ sloganımızla bir farkındalık çalışması yapmayı planladık. Aynı zamanda Aksaray’ın doğal güzelliklerine dikkat çekmek istedik. Aşıklı Höyüğün milattan önce 10 bin yıl öncesine kadar dayanan tarihine dikkat çekmek istedik. Kadına yönelik şiddete karşı bir toplumsal farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Tuğba Özer (35) de, “Kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında bir farkındalık yürüyüşü yaptık. İnşallah özellikle şiddet, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddete bir işaret olur” derken, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi personeli Gülşen Akalın (27) ise, “Kadına yönelik şiddete hep birlikte ‘Dur’ dedik. Kadına yönelik topyekun mücadeleyi önemsiyoruz. Ve bu kapsamda tematik doğa yürüyüşüyle farkındalık oluşturmaya çalıştık” ifadelerini kullandı. (İHA)

blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.