Dolar 32,4955
Euro 34,7477
Altın 2.487,85
BİST 9.495,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

Kalem İşi Sergisi ve Workshop Etkinliği sanatseverleri büyüledi

“Geçmişten Günümüze Yansımalar isimli Kalem İşi Sanatı Sergi ve Workshop Etkinliği” düzenlendi..

Kalem İşi Sergisi ve Workshop Etkinliği sanatseverleri büyüledi
Aksaray Anadolu AŞ
1 Haziran 2016 16:44

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları, Mimari Dekoratif Sanatlar ve Mimari Restorasyon programları çerçevesinde El Sanatları ve Mimari Restorasyon bölümü  Öğr Gör. Müzeyyen Aksöz Şen  ve Öğr Gör Ayfer Aydoğdu öğrencileri ile birlikte  hazırladıkları “Geçmişten Günümüze Yansımalar  isimli Kalem İşi Sanatı Sergi ve Workshop Etkinliği” düzenlendi. Sergiye ; İlçe Kaymakamı Mustafa Duruk, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Yusuf Şahin , Belediye Başkanı  Ünal Demircioğlu,Rektör Yardımcıları, Üniversite Senato Üyeleri, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr  Ebru Şahin Mercimek ve akademisyenler ile  sanatseverler  katıldı.

Sıva üstü tavan çalışması kalem işi ve ahşap üzeri kalemiş çalışmaları ön planda olduğu sergide, ecdattan günümüze miras kalan kalem işi sanatının güzel örnekleri geniş kitlelere ulaşırken,aynı zamanda  Öğr Gör. Müzeyyen Aksöz Şen   ve Öğr Gör Ayfer Aydoğdu  ve öğrencileri tavan üzerinde kalem işi çalışmasının bütün aşamalarını canlı performansla sundular .Çalışma sanatseverler tarafından büyük bir beğeni ile incelendi.protokol mensupları ,sanatseverler eserler  akademisyenler ve öğrencilerden eserler hakkında bilgiler aldı. Uzun bir süreçden oluşan bu çalışmanın amacının  Öğrencilerin bu meslek dalında yetişerek yeni  kalemkar ustalarının yetiştirilmesi hedeflendiği belirtildi.

Geçmişten Günümüze Yansımalar  isimli Kalem İşi Sanatı Sergi ve Workshop Etkinliği  hakkında ;ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek eserleri hayranlıkla incelediklerini ifade etti.

Güzelyurt’ta II.Gastronomi Şenliği Düzenledi

Faaliyetlerine ara vermeyen Aksaray Üniversitesi Güzelyurt  Meslek Yüksekokulu  aşçılık bölümü öğrencileri tarafından ülkemizin  çeşitli yörelere ait bir çok  yemek ve tatlı çeşitleri II.Gastronomi Şenliği kapsamında  halkın beğenisine sunuldu.

Aksaray Üniversitesi Güzelyurt  Meslek Yüksekokulu   tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen II.Gastronomi Şenliğine ; İlçe Kaymakamı Mustafa Duruk, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Yusuf Şahin , Belediye Başkanı  Ünal Demircioğlu,Rektör Yardımcıları, Üniversite Senato Üyeleri, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr  Ebru Şahin Mercimek, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr Gör Mehmet Can ve Öğr. Gör. Yusuf ,ilçe halkı katıldı. Konuklara  öğrenciler tarafından ikramlar sunuldu

II.Gastronomi Şenliğinin ,  ilçe halkı ile üniversite arasında ki bağların  güçlendirdiği ve  ilçenin sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağlanması açısından büyük bir öneme sahip olduğu vurgusu yapıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.