Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kalp ultrason cihazı hizmete girdi

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine, koroner anjiyografi ile yeterli değerlendirmenin yapılamadığı vakalarda kullanılmak üzere İntravasküler Ultrason (İVUS) cihazı alındı.

Kalp ultrason cihazı hizmete girdi
Aksaray Anadolu AŞ
24 Temmuz 2017 18:12

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine, koroner anjiyografi ile yeterli değerlendirmenin yapılamadığı vakalarda kullanılmak üzere İntravasküler Ultrason (İVUS) cihazı alındı.

Koroner Anjiyografi ünitesinde kullanılmaya başlayan İntravasküler Ultrason (İVUS) cihazı ile; kalp damarlarındaki tıkanma miktarı değerlendirilip, damar içindeki darlığın boyutu, damar içi yırtılmalar, stentlerin yerine tam olarak yerleşip yerleşmediği, damar içindeki pıhtıların içeriği, damarların dallanma bölgesi ve damar başlangıç kısımları anjiyografiye göre daha iyi görülebilecek.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm.Dr.Cengizhan Kılıçaslan: “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesini modern tıbbi cihazlarla donatılmış bir hastane yapmak istiyoruz çalışmalarımızda bu yönde. Yaklaşık bir buçuk yıldır hastanede anjiyografi yapılmakta. Son olarak aldığımız (İVUS) cihazı ile KVC ünitemizi daha da güçlendirdik. Amacımız en zor kalp vakalarını Aksaray’da yerinde çözüp, il dışına yapılan sevkleri en aza indirmektir” dedi.

AEAH Kardiyoloji Uzmanlarından Dr. Sinan İnci’de yeni alınan İntravasküler Ultrason (İVUS) cihazı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Bazı vakalarda koroner anjiyografi ile yeterli değerlendirmeyi yapamıyor, damar içi yırtılmaları ve pıhtıların içeriğini göremiyorduk. Anjiyografi ünitesine yeni kazandırılan cihaz intravasküler ultrason cihazı ile kateter ve tel yardımı ile kalp damarlarının içerisine gireceğiz. İVUS cihazı ile damardaki tıkanma miktarını değerlendirip, damar içinde ki darlığın boyutunu, yırtılmaları, stentlerin tam olarak yerine yerleşip yerleşmediğini, pıhtının içeriğini, hatta koroner anjiyografi sonrasında anlamlı tıkanıklığın saptanamadığı bazı durumları, damarların dallanma bölgesi ve damar başlangıç kısımlarını anjiyografiye göre daha iyi görebileceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.