Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
BİST 9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Kapadokya Bölgesi Vadileri

Kapadokya Bölgesi Vadileri
Aksaray Anadolu AŞ
3 Nisan 2022 12:35

Kapadokya’da gezilecek yerler saymakla bitmemektedir. Bu yazımızda da Kapadokya Bölgesi Vadileri hakkında bilgiler vereceğiz. Kapadokya vadileri hem gezmesi eğlenceli hem de güzelliğiyle göz kamaştıran yerlerdir.

Bazı Kapadokya vadileri;
·        Güvercinlik Vadisi
·        Kızılvadi
·        Bağlıdere Vadisi
·        Pancarlık Vadisi
·        Ihlara Vadisi’dir. Şimdi bunları tek tek ele alacağız.

Güvercinlik Vadisi Nerededir

Güvercinlik Vadisi Uçhisar’da gezilecek en güzel yerlerden bir tanesidir. Harita sınırları olarak baktığımızda Nevşehir’e bağlı olan Uçhisar’da bulunmaktadır. Gezebilmeniz adına vadi içerisinde kırmızı işaretler bulunmaktadır. Bunları takip ederek ilerleyebilirsiniz. Bu vadiye inerken eğer uzun kalmak istiyorsanız yanınızda yiyecek ve içecek götürmenizi tavsiye ederiz. Gittiğiniz mevsime göre suların yüksekliği değişecektir.

Kızılvadi Nerededir

Kızılvadi’nin bir diğer adı Kızılçukur Vadisidir. Burası da harita üzerinden baktığımızda Nevşehir Ortahisar sınırları içerisinde yer almaktadır. Gün batımının izlenip izlenebileceği en güzel yerlerden bir tanesi olarak kabul görmektedir. Güneş battığı sırada gökyüzü resmen kıpkırmızı bir renge bürünmektedir. Gezilmesi için bir diğer avantajı ise diğer vadilere göre ulaşımı daha kolaydır.

Bağlıdere Vadisi

Bağlıdere Vadisi’nin bir diğer adı da Aşk Vadisi’dir. Göreme toprakları içerisinde kalmaktadır. Diğer vadiler gibi Bağlıdere Vadisinde de yürüme parkurları bulunmaktadır. Buraya Göreme Açık Hava Müzesinden giriş yapabilirsiniz. Ayrıca buraya Göreme Merkez üzerinden de ulaşım sağlanabilmektedir.

Pancarlık Vadisi

Pancarlık Vadisi diğer vadilerden biraz daha farklıdır ve tarihi bir önemi de bulunmaktadır. Pancarlık Vadisi içerisinde eski bir adet manastır bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kalıntıları duran bir çok kilise de bulunmaktadır. Ürgüp sınırları içerisinde yer almaktadır. Mustafapaşa köyüne oldukça yakındır. Vadi gezintiniz bittikten sonra Mustafapaşa köyüne uğrayıp oraları da gezebilirsiniz.

blank

Ihlara Vadisi

Aksaray sınırları içerisinde yer alan gezilmesi kesinlikle gereken yerlerden bir tanesi de Ihlara Vadisi’dir. Yukarıda saydığımız diğer vadiler gibi ulaşımı maalesef ki kolay değildir. Engebeli ve virajlı yollardan geçerek Ihlara Vadisi’ne ulaşabilirsiniz. Fakat vardığınızda göreceğiniz manzaraya kesinlikle değecektir. Ihlara Vadisi içerisinde de şuan kalıntıları bulunan oldukça fazla sayıda kilise bulunmaktadır. Burada eski dönemlerde de yaşam olmuştur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.