Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kapanan işletmelerin maliyetleri karşılanmalı

Kapanan işletmelerin maliyetleri karşılanmalı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Nisan 2021 20:46

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Tam Kapanma Tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tekstil, Perakende, Giyim, Hizmet vb. onlarca sektörde ki yaşanacak ekonomik maliyetlerin işletmelere büyük yük getireceğinin altını çizen ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günler içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonucunda ülkemiz genelinde 21 günlük tam kapanmanın yapılacağını açıklamıştır.

ATSO Başkan Yardımcısı Kulak “Covid Pandemisinden Korunalım Derken Bankaların Kurbanı Olmayalım”

İş Dünyası olarak Covid-19 pandemisinin ülkemizde görülmeye başladığı ve etkisini artırmaya başladığı dönemlerde sağlığın her şeyden önce geldiğini gerekirse tam kapanmaların yapılmasını gerektiğini defalarca dile getirmiştik.

2 Senedir iş dünyası olarak pandemi sona erecek ise kısmi kapanmalar yerine tam kapanmalar yapılsın ve bu kötü süreç bir an önce bulsun diye her alanda her platformda dile getirdik fakat bu beyanlarımız işletmelerimizin ekonomik olarak en zor dönemlerden geçtiği günlerde hayata geçirildi.

Bugüne kadar devletimiz işletmelerimiz yönelik desteklemelerde bulunmuştur fakat içinde olduğumuz dönem esnafklarımızın ve işletmelerimizin ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içinde olduğu bir dönemdir.

Tam kapanmaya geçildiğinde kira, çek, senet, maaşlar ne olacak diye şu an işletmelerimiz kara kara düşünmektedir. Tam kapanmaya geçiliyor fakat bankalar çalışıyor ve alacağını tahsil ediyor. Devletimizin ivedilikle buna bir çözüm bulması gerekmektedir. Esnaflarımızı, Vatandaşlarımızı ve İşletmelerimizi Covid-19 Pandemisinden koruyalım derken, Bankaların kurbanı etmeyelim. Şu an kara kara düşünen esnafa ve işletmelere aydınlığı devletimiz sağlamak zorundadır. Bu noktada Aksaray İş Dünyası olarak bizler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet yetkililerinin gerekli adımları atacağına inanıyoruz” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.