Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Karabatak’tan Sefer Alkan’a destek

Karabatak’tan Sefer Alkan’a destek
Aksaray Anadolu AŞ
18 Aralık 2023 19:34

Geçmiş dönem MHP İl Başkanı ve 2015 yerel seçimlerinde MHP’den Aksaray Belediye Başkanı adayı olan Op. Dr. Rıfkı Karabatak, yerel seçim öncesinde sosyal medya aracılığı ile Sefer Alkan’a destek mesajı yayınladı.

Geçmiş dönemde MHP il başkanlığı yapan ve 2015’te MHP Aksaray Belediye Başkanı adayı da olan Karabatak, teşkilat ile alakası olmayan bir ismin aday gösterilmesinin büyük bir hata olacağını ifade etti.

Yerel seçimler yaklaşırken, aday adayı olacağına yönelik yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulunma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Karabatak şunları söyledi:

“Benim siyasi yuvam MHP’dir. Aday olacaksam başvuracağım tek parti de MHP’dir. MHP’de Yerel Seçimlerde aday tespitinin nasıl yapıldığını en iyi bilenlerdenim. Genel Merkezimiz İl de Milletvekili İl Başkanı İlçe Başkanı Kadın Kolları Başkanı Ülkü Ocakları Başkanı ve Kamu Sen İl Başkanı bir isim üzerinde mutabık kaldığında sevabıyla günahıyla vebaliyle sorumluluğu üstlendiklerini düşünüp O ismi aday yaparak hayırlı olsun der. Benim adaylığım da dahil olmak üzere son 5 seçimde Belediye Başkan adayı bu şekilde tespit edilmiştir.

2019 yılında Aday adaylığı başvurusu yapmış idim. O günün şartlarında ehliyet liyakat ve Lidere sadakat noktasında hiçbir eksiğimin olmaması 2014 yılında ki olağanüstü olumsuz şartlarda göstermiş olduğum performans dolayısıyla hakkım olduğunu düşündüğüm için aday adaylığı başvurusu yapmış idim. Yukarda belirttiğim nitelikler o dönemki yerel yetkililer tarafından yeterli görülmemiş olmalı ki O seçimde Benim listemden Belediye Meclis üyesi olarak seçilmiş değerli kardeşim Sefer Alkan bey aday olarak seçime girmiş çok az bir farkla seçimi kaybetmiştir.

Günümüze geldiğimiz de ben mevcut şartlarda niteliklerim yeteneklerim sahadaki karşılığım ne kadar yüksek olursa olsun aday yapılmayacağımı bildiğim için adaylık başvurusu yapmadım. Ancak sahadan edindiğim izlenimler çerçevesinde de emek verdiğim, uğruna bedel ödediğim partimin bir seçim daha kurumun ya da tabanın değil ama bir kaç kişinin kişisel hataları yüzünden kaybedilmemesi için fikirlerimi de beyan etmeyi kendime görev bilirim.

Bugün ki şartlarda partimizin İl Belediye Başkan adaylığı için partimizle alakası olmayan, teşkilatta emeği olmayan vatandaşta karşılığı olmayan pek çok ismin adı ortalıkta dolaşmaktadır. Benim şahsi kanaatimce bu seçimde adaylığın hak edeni de ehliyet ve liyakat açısından en yakışanı da Sefer Alkan kardeşimdir. Hadi bana 2014 de yarım kalan işi bitirmem için ikinci bir şans vermediniz bir önceki seçimi Sefer Alkan a ikinci bir şans mutlaka verilmelidir. 5 yıl önce bizzat mevcut kadro tarafından Aday yapılan Sefer Alkan bey 5 yıldır sahada emek vermeye devam etmiş ve 5 yıl önceki duruşu ve mesafesini. Aynen korumuştur. Ehliyet liyakat sadakat ve hizmetleriyle adaylığı hak etmiş bir kardeşimizden se başka saiklerle başka bir aday tespit edilip bu seçim de az bir farkla kaybedilirse vebali o adaylığı sağlayanların boynunda olacaktır.

Senaryo yazıcılarına not: Bu yazı yayınlanmadan evvel Sefer Alkan Bey ile hiç bir görüşme yapışmamıştır. Kendisi de bu fikirlerimi buradan öğrenecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.