Dolar 32,4411
Euro 34,7825
Altın 2.478,28
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kentsel dönüşümde 15 bin metrekare alan açıldı

Kentsel dönüşümde 15 bin metrekare alan açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Eylül 2022 11:25

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümde her geçen gün yeni binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümde her geçen gün yeni binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Belediye Başkanı Dinçer, Kentsel Dönüşüm rezerv yapı alanı olarak belirlenen alanda bu hafta itibariyle 38’inci binanın yıkımının tamamlandığı ve kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 15 Bin metrekare alanın açıldığını kaydetti.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için başlattığı kentsel dönüşüm güvenli bir şekilde adım adım ilerliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm rezerv yapı alanı olarak belirlenen sahada depreme karşı dayanıksız, yıpranmış ve modern yaşam standartlarına uyum göstermeyen yapıların kontrollü şekilde yıkılarak ortadan kaldırıldığını söyledi. Kentsel dönüşüm alanın toplamda 23 bin metrekareden oluştuğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşümde bu hafta geldiğimiz noktanın ne aşamada olduğunu paylaşmak istiyorum. Biz dönüşüm alanında 38’inci binanın yıkımı tamamladık ve orada 15 Bin metrekare alan açtık. Buradaki tüm çalışmalarımız planlama sürecimiz ile uyumlu halde ilerliyor. Yani kentsel dönüşümü başlattığımız ilk günden itibaren gerek ilerleme sürecini, gerekse uygulama safhalarını yakından takip ediyorum.” dedi.

Sağlıksız yapılaşma alanlarını ortadan kaldırma sürecinin aralıksız sürdüğünü işaret eden Başkan Dinçer, “Kentsel dönüşüm ile birlikte Hamidiye Mahallemizde tarihi bir dönüşüm başlattık. Herkesin ortak bir paydada buluştuğu yenilikçi ve modern mimariyle, şehrin merkezini sağlıklı ve düzenli yapılarla yeniden inşa ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşümü şehrin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiren Başkan Dinçer, “Aksaray’ımıza kalıcı eserler bırakmak için gayretle çalışıyor, kent merkezimiz başta olmak üzere şehrimizin çehresini yeniliyoruz. Kentsel dönüşüm alanının önceki halini herkes biliyor. Buradaki sağlıksız yapıları ortadan kaldırarak şehir merkezini canlandırmak ve bu bölgeyi kent yaşamına kazandırmak istiyoruz. Burada kentsel çevreye uygun hareket ederek yeraltına 2 katlı otopark olmak üzere konut, ticaret birimleri, işyerleri inşa edeceğiz. Şehrimiz için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.