Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Kentsel dönüşümde yıkım işlemlerine devam ediliyor

Kentsel dönüşümde yıkım işlemlerine devam ediliyor
Aksaray Anadolu AŞ
30 Aralık 2021 11:41

Aksaray’da başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım işlemlerine devam ediliyor.

Şehrin merkezinde bulunan Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı olarak ilan edilmişti. Yaklaşık 23 Bin Metrekarelik alanda 650 bağımsız birimin dönüştürüleceği projede ilk yıkım işlemleri geçtiğimiz dönemlerde başlatılmıştı.

Mahalle sakinlerinin bilgisi içerisinde planlanarak yapılan yıkım işlemlerine devam ediliyor. Projenin tamamlanması ile birlikte kullanım ömrünü tamamlamış, can güvenliğini tehdit eden ve plansız yapılaşmalar sebebi ile trafik yoğunluğuna neden olan binalar ortadan kaldırılacak. Yeni modern sağlıklı ve güvenli binalarla şehrin çehresi değiştirilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in hassasiyetle üzerinde durduğu Kentsel Dönüşüm Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri istişare halinde yürütülüyor.

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizde vatandaşlarımızın aileleri ile huzur ve güven içerisinde barınma ihtiyaçlarını karşılamaları, geniş ve ferah sokakları kullanmaları için kentsel dönüşüm Hamidiye Mahallemiz için bir gereklilik haline gelmiştir. Bizde burayı dönüştürmek amacı ile projemizi hazırladık ve çalışmalarımıza başladık. Planlamamız dahilinde yıkım işlemlerini sürdürüyoruz.” dedi. (Haber Bülteni)

blank blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.