Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
BİST 9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Kitap Fuarı ve Çocuk Festivaline rekor katılım

Kitap Fuarı ve Çocuk Festivaline rekor katılım
Aksaray Anadolu AŞ
25 Nisan 2018 11:12

Aksaray Belediyesi tarihinin en güzel ve en anlamlı etkinliği olan 2. Aksaray Kitap Günleri Fuarı ile 1.Çocuk Festivali” kapılarını okuyuculara ve çocuklara açtı.

Aksaray Belediyesince 100’e yakın yayınevi ve 70’e yakın yazarın katılımıyla düzenlenen “2. Aksaray Kitap Günleri Fuarı ve 1. Çocuk Festivali”, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, daire müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ilk kez Aksaray’da bu kadar büyük bir kitap ve çocuk organizasyonu yapıldığına dikkat çekerek, “Kitap festivalimizin bu yıl 2’incisini düzenliyoruz. İlkini geçen sene yaptık. Geçen sene ile bu senenin arasındaki fark tam 2 katına çıkardık. Hem yayın evini, hem yazarları. Dolayısıyla yüzün üzerinde yayın evimizin katılımı var. Aynı şekilde 70’in üzerinde yazarımız burada olacak. Kitap festivalimiz 1 hafta boyunca sürecek. Bu etkinliğimizin yanında bir diğer etkinliğimizde çocuk festivali. Bunu da ilk defa düzenliyoruz. Çocuklarımızın 23 Nisan haftasında hoş vakit geçirmesi, bu günleri unutmamaları için bir alan oluşturduk. Bir hafta boyunca devam edecek olan festivalimize Aksaray’daki bütün çocuklarımızı bekliyorum” dedi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise açıklamasında “Ülke olarak kitap okumakta dünya ortalamasının altında olduğumuzu söylüyoruz maalesef. Ama sevindirici bir yanı işte bu tür fuarlar vasıtasıyla ki Aksaray’ımızda hem halk kütüphanesi, hem özel idarenin kütüphanesi, hem belediyenin yaptığı bilgi evleri yoluyla ve hem de kültür turizm bakanlığımızın gönderdiği gezici kütüphaneyle de gençlerimizi, okuyucularımızı kitapla buluşturma yolunda gayret gösteriyoruz. Bu fuarın bu kadar büyümesi de gösteriyor ki kitaba olan ilgi ve alaka Aksaray’ımızda artıyor” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek açılan

“2. Aksaray Kitap Günleri Fuarı ve 1. Çocuk Festivali “kapılarını kitapseverlere ve binlerce çocuğa açtı. Folklor gösterilerinin ardından protokol üyeleri kitap fuarını ve çocuk oyun alanlarını gezdi.

Çocuk festivaline katılan binlerce çocuk kendileri için hazırlanan etkinlik alanlarında Masal Dinletisi, Çocuk Animasyonu, Ödüllü Çocuk Yarışmaları, Çocuk Karaoke, Kukla Gösterisi, İlizyon Gösterisi, Aksaray Belediyesi Çocuk Korosu, Hacivat Karagöz, Aşuk ile Maşuk oyunu, Gölge Oyunu, Ateş Gösterisi, Çocuk Halk Oyunları, Tahta Bacak. Atölyelerde – Yüz Boyama, Resim, Müzik, Gölge Oyunu, Origami, Bez Bebek, Kaligrafi, Hamur Atölyelerinde. Bubble Show Maskotlar/ Palyaçolar Oyun Parkurları Planetoryum Sokak OyunlarıTiyatro / Müzikaller yer aldı.

İlk gün yapılan Yazarlar Buluşmasında Celalettin Satılmış, Turgay Güler, Mehmet Çelik, Ahmet Bulut, Sinan Yağmur, Hayatin İnanç, Süleyman Özışık ve Ali Bulut söyleşi gerçekleştirerek kitaplarını imzaladılar.

“2. Aksaray Kitap Günleri Fuarı ve 1. Çocuk Festivali Pazar Pazarı alanında 23-29 Nisan tarihleri arasında vatandaşların hizmetinde olacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.