Dolar 32,5702
Euro 34,9795
Altın 2.423,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Kitap Günleri ve Çocuk Şenliği’nde “Robotik Kodlama” ilgi gördü

Kitap Günleri ve Çocuk Şenliği’nde “Robotik Kodlama” ilgi gördü
Aksaray Anadolu AŞ
26 Nisan 2018 10:34

23-29 Nisan 2018 tarihleri arasında açılan Aksaray Kitap Günleri ve Çocuk Şenliği çeşitli yayınevlerinin katılımı, yazar söyleşileri ve çocuklar için eğlenceli etkinlikler devam etmektedir.

Bilim Sanat Merkezi Fuarda

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezinin etkinlik alanındaki standında sergilenen ödüllü robotları, ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

Aksaray Robotik Kodlama Ekibi

Kitap fuarı kısmında ise Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü standında Aksaray Çocuk Hakları Komitesi iş birliği ile Aksaray Gençlik Merkezi Robotik Kodlama Ekibi yer aldı. Aksaray Robotik Kodlama Ekibi 2 gün boyunca 3 boyutlu yazıcıda tasarımlar yaptı. Eğitim robot kitleri ile çeşitli sunumlar yapan ekibin çalışmaları katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

En çok ilgi kendi ürettikleri robotlara oldu

Aksaray Robotik kodlama ekibi gönüllü gençleri tarafından tasarlanan, 3 boyutlu yazıcılarda imal edilen, devre kartı kendi imkanları basılıp, lehimlenen ve montajı yapılan robotlar; yazılım yüklendikten sonra cep telefonu ile kontrol edilip, futbol maçı yapabilmektedir. “Aksaray Robot Futbol Ligi” olarak bilinen çalışma fuardaki misafirlerden en yoğun ilgiyi gören çalışma oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.