Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
BİST 8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kristal Berraklığı Sergi Turlarına Katılım Fidanla!

1 Mart Pazartesi, 18.00 5 Mart Cuma, 11.00 3 Mart Çarşamba, 14.00 7 Mart Pazar, 16.00 Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında …

Kristal Berraklığı Sergi Turlarına Katılım Fidanla!
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2021 18:36

1 Mart Pazartesi, 18.00
5 Mart Cuma, 11.00
3 Mart Çarşamba, 14.00
7 Mart Pazar, 16.00

Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında Kristal Berraklığı sergisi için çevrimiçi turlar düzenliyor. Vakfa yapılacak fidan bağışı karşılığında katılım sağlanabilen turlarda sergi, rehber eşliğinde üç boyutlu olarak gezilecek.

Pera Müzesi’nin salgın döneminde hazırlanan ilk sergisi Kristal Berraklığı, müzenin üçüncü katında ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Çevresel ve toplumsal konuları kristaller ışığında ele alan eserleri bir araya getiren ve ekolojik bir duyarlılıkla hazırlanan sergi, Pera Müzesi ve TEMA Vakfı arasında anlamlı bir iş birliğine ilham oldu.

Fidanlar doğa ve sanat için…
Sergiyi fiziksel ortamda gezemeyenler için düzenlenen çevrimiçi turlar, sanatseverleri daha yaşanabilir bir dünya için harekete geçmeye çağırıyor. TEMA Vakfı kurumsal web sitesi üzerinden 3 adet fidan bağışı yapan sanatseverler, Kristal Berraklığı çevrimiçi sergi turlarına katılım hakkı kazanıyor.

Ekolojik duyarlılığa sahip bir sergi: Kristal Berraklığı
Elena Sorokina’nın küratörlüğünü üstlendiği Kristal Berraklığı sergisi, farklı coğrafyalardan 20 sanatçının şifa, büyü, hafıza, süreç, ekoloji, iş birliği, kontrol, insan-doğa ilişkisi, internet kültürü, salgın gibi konulara değinen eserlerini bir araya getiriyor. Kusursuz saydamlıktan tam matlığa farklı özellikler taşıyan kristallerden ilham alan sanatçılar; mineralleri bilimsel, felsefi, kültürel, sosyo-ekonomik veya sembolik bağlamlarda eserlerine yansıtıyor.

Küratör ve sanatçıların ekolojik bir duyarlılıkla yaklaştıkları, her sanatçının kendi yaratıcı ve siyasi bakışını, duyusal ve duygusal damgasını yansıtan Kristal Berraklığı; küresel şeffaflık, insan-toprak ilişkisi, salgın sürecinde oluşan yeni bedensel davranışlar ve bunların medyadaki yeri gibi konulara odaklanıyor.

Rehberli sergi turuna katılabilmek için TEMA Vakfı web sitesinde elektronik sertifika alma tercihiyle ilerleyerek 3 adet fidan bağışı yapın. Elektronik bağış sertifikanız e-posta adresinize ulaştıktan sonra rezervasyon formunu doldurun ve TEMA Vakfı Fidan Bağışı Sertifika No alanına e-sertifikanızın altında yer alan numarayı girin.

Sergi turu bağlantısı, kayıt sırasında verilen e-posta adresine sergi günü gönderilecektir. Etkinlik dili Türkçedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.