Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kuyumculara yetki belgesi uyarısı

Kuyumculara yetki belgesi uyarısı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 13:16

Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kuyumcu ticaretinin takip ve kontrolünün sağlanması amacıyla Kuyumculara Yetki Belgesi zorunluluğu getirildiği belirtilerek, kuyumcuların, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yetki belgelerini almaları gerektiği bildirildi.

Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yetki belgesinin KTBS sistemi üzerinden verildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

”Yetki Belgesi için en önemli şartı ustalık belgesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çıraklık Eğitim Merkez Müdürlüğünce verilmektedir. Kuyum ticaretine ilişkin yetki belgesi, Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden kuyum işi yapan esnaf ve tacirlerin başvurusu üzerine, Ticaret Müdürlüğü tarafından sistem üzerinden gerekli evrak incelemesi yapıldıktan sonra KTBS üzerinden onaylanacak veya red edilecektir. Yetki belgesi, her bir kuyum işletmesi için ayrı ayrı düzenlenecek ve devri yapılamayacaktır.

Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden verilecek olan yetki belgesinin yenilenmesi iptali gibi işlemlerin takibi sistem üzerinden yapılacaktır. Halen bu işle meşgul olan Kuyumcuların aşağıdaki belgeleri KTBS üzerinden yükleyerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Esnaf Sanatkârlar veya Ticaret Sanayi Odası Meslek odası kaydı,

Gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti Vadesi geçmiş borcunun vergi borcunun bulunmaması, Vergi kaydında İştigal konuları arasında kuyum ticareti faaliyetinin bulunması

En az bir personelinin ilgili kuyumculukla ilgili ustalık belgesine sahip olması şartları aranacak.”

Kuyum ticaretiyle iştigal edilen iş yerinde başka bir ticari faaliyette bulunulamayacak.

Kuyum işletmesi; kuyum niteliği taşımayan ürünleri iş yerinde bulunduramayacak ve bu ürünlerin satışını yapamayacak. Hizmet verdiği kişileri yasa dışı uygulamalara teşvik edemeyecek.

Bugün itibarıyla faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31 Aralık 2021 tarihine kadar durumlarını yönetmelik şartlarına uygun hale getirerek yetki belgesi almak için KTBS üzerinden başvurmaları gerekiyor.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.