Dolar 32,4944
Euro 34,5532
Altın 2.496,26
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Vali Şeref Ataklı: ‘Gençlerimizi bağımlılık yapan maddelerden korumak için spora ya da kültürel etkinliklere yönlendirmeliyiz’

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2016 12:05

“Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı” yapıldı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadele eylem planı kapsamında kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelein kullanımına yönelik olarak bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapana Vali Ataklı; ‘İnsanlarımızı özellikle gençlerimizi bağımlılık yapan maddeler konusunda korumalıyız. Bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yaparak farkındalık oluşturmalıyız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan korumak için spor ya da kültürel etkinlikler ile meşgul olmaları sağlamalıyız’ dedi.

Toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş tarafından katılımcılara bağımlılık yapan maddeler hakkında bilgiler verdi. Ayrıca bu kapsamda madde bağımlılığını önleme adına yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı sunum yapıldı.

Türkiye’de uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi edildiği AMATEM sayısının 27 olduğunu, Aksaray AMATEM’in de önümüzdeki ay içerisinde tamamlanarak Aksaray Devlet Hastanesi bünyesine alınmasını planladıklarını belirten Keleş, ayrıca Gülağaç ilçesinde de bir ilk olarak uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi edilebilmesi için bir rehabilitasyon merkezini kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutan Levent Ölmez, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, İl Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsrafil Aktürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Çalışma ve İş Kur Müdürü Bülent Bekin, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Erdal Güçlüer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hikmet Durgut, Denetimli Serbestlik Müdür Ali Özgür Çardak, Yeşilay Cemiyeti Başkanı Fikret Köse katıldı.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.