Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Merkez OSB doldu, yeni yatırımlar ilçe OSB’lere yapılıyor

Merkez OSB doldu, yeni yatırımlar ilçe OSB’lere yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
27 Nisan 2022 14:25

7 İlçesinden 3’üne Organize Sanayi Bölgesi açan ilk il olma özelliğini taşıyan Aksaray’da ilk sanayi parseli tahsisi Eroğlu Giyim’e yapıldı.

7 İlçesinden 3’üne Organize Sanayi Bölgesi açan ilk il olma özelliğini taşıyan Aksaray’da ilk sanayi parseli tahsisi Eroğlu Giyim’e yapıldı.

Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesinde 1000 kişinin istihdam edileceği ilk yatırım için 30.000 metrekare yer tahsisinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Aksaray merkez OSB’de 2 bin kişinin istihdam edildiği Eroğlu Holdinge bağlı Eroğlu Giyim firmasına, 1000 kişinin daha istihdam edileceği Sultanhanı İlçe Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak yeni yatırımı için sanayi parseli tahsisi gerçekleştirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Eroğlu Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Ümmet Eroğlu tarafından imzalanan yatırım protokolü ile firmaya 30.000 metrekare sanayi parseli tahsisi yapıldı.

Eroğlu Giyim tarafından Ağaçlı Melendiz Otel’de iftar programı düzenlendi. Vali Hamza Aydoğdu, birim müdürleri ve fabrika çalışanlarının katıldığı program sonunda Eroğlu Giyim’in yeni yatırımı için protokol imza töreni düzenlendi.

-Merkez OSB doldu yeni yatırımlar yeni kurulan ilçe OSB’lere yapılıyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında; Aksaray’ın stratejik konumuna dikkat çekerek merkez OSB’de yatırımcılara tahsis edilecek sanayi parseli kalmadığını yeni yatırımların yeni kurulan OSB’lere yapılmaya başlandığını söyledi.

Kentin sanayi alanındaki hızlı gelişiminin artarak devam ettiğini vurgulayan Vali Aydoğdu; Türkiye’de 7 ilçesinden 3’üne OSB kurulan tek il olma özelliğini taşıyan Aksaray’da ilçe OSB’ye ilk önemli yatırım için arsa tahsisi yaptıklarını söyledi.

Eroğlu Şirketler Grubuna bağlı giyim firmasının merkez OSB’de 2 bin kişinin istihdam edildiği entegre bir tesisi bulunduğunu kaydeden Vali Aydoğdu; “OSB demek her eve bir katkı demek istihdam, ekmek demek, aş demek. Aksaray’da emek veren herkesle beraber 3 ilçemize Organize Sanayi Bölgesi kazandırıldı. Bunlardan bir tanesi olan Sultanhanı OSB’de 1000 kişinin istihdam edileceği yeni ve ilk yatırım protokolünü imzalıyoruz. 10 bin kişini yaşadığı ilçenin yüzde 10’u oranında istihdam sağlanacak. Bu ilk yatırım. Bu yatırım kararından dolayı Eroğlu Giyime teşekkür ediyorum. Bu yatırım memleketimize hayırlı olsun’ dedi

Eroğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümmet Eroğlu’ da yaptığı konuşmasında 2004 yılında ilk yatırımlarını Aksaray’da yaptıklarını 2013 yılında entegre tesislerini tamamlayarak istihdam sayılarını Aksaray’da 2 bin kişiye çıkardıklarını söyledi.

“Aksaray’ı memleketimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz” diyen Eroğlu; “Loft ve colins markaları ile firmamızın, Mısır’da kumaş ve konfersiyon fabrikaları var. Dünya çapında yaklaşık 14.500 çalışanımız ile hem ülkemize hem milletimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Yeni yatırımımızı yeni açılan Sultanhanı OSB’de yapma kararı aldık. 1000 kişinin daha istihdam edileceği yatırımızın Aksaray’a, Sultanhanına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sultanhanı İlçe Organize Sanayi Bölgesinde Eroğlu Giyim tarafından 30000 metrekarelik alanda toplam 1000 kişinin istihdamının öngörüldüğü sanayi parselinin tahsis protokolü Vali Hamza Aydoğdu ile Eroğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümmet Eroğlu tarafından imzalandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.