Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Meteoroloji’den Aksaray için kar uyarısı

Meteoroloji’den Aksaray için kar uyarısı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Kasım 2021 11:37

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı ve kar uyarısında bulundu. Çarşamba gününe dikkat çekilen açıklamada, Aksaray’ın da aralarında bulunduğu 36 il için kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü uyarısı yapıldı.

28 Kasım – 2 Aralık tarihlerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Yağışlı ve soğuk hava geliyor. Tahmin raporuna göre Pazar gününden itibaren yurt genelinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Çarşamba ve Perşembe gününe dikkat çekilen açıklamada, Aksaray’ın da aralarında olduğu 36 il için kar yağışı uyarısı yapıldı.

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE ONLARCA İLDE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji’nin tahminlerine göre; çarşamba günü, Aksaray başta olmak üzere Bilecik, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Yozgat’ta kar yağışı etkili olacak. Perşembe günü ise Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van’da kar yağışı bekleniyor.

SICAKLIKLAR 10 – 12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Tahmin raporuna göre Aksaray ve ilçelerinde sıcaklıklar birden düşecek. Sağnak yağışlı geçmesi beklenen 3 günün ardından Çarşamba günü kar bekleniyor. Gündüz sıcaklığı kar yağışının da etkisiyle 4 dereceye kadar inecek. En düşük sıcaklığın da sıfırın altında 5 dereceyi görmesi bekleniyor.

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.