Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanda sinema kuruldu

Mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır alanda sinema kuruldu
Aksaray Anadolu AŞ
6 Eylül 2022 19:31

Aksaray’da çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçileri için sinema etkinliği düzenlendi.

Aksaray’da çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçileri için sinema etkinliği düzenlendi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kente mevsimlik tarım işçisi olarak gelen aileleri kaldıkları çadırlarında ziyaret etti. Vali Aydoğdu, aileleri ile birlikte kente gelen çocukların tatil, eğlence, internet, televizyon gibi imkânlara erişimlerinin kısıtlı olduğunu ifade ederek Aksaray’a çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçileri için sinema etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

İşçiler ve aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte, birim amirleri, stk temsilcileri, tarım işçileri ve çocuklarla film izledi.

Vali Aydoğdu; çocuklara güzel bir anı bırakmak istediklerini, onların ve ailelerinin mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Hayatlarında ilk defa sinema ile tanışmanın heyecanını yaşayan çocuklara patlamış mısır ve içecek ikramında bulunuldu.

Etkinliğe İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk katıldı.

Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı olan ‘Ayla’ filmini izleyen tarım işçileri Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki heyete ilgilerinden dolayı teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.