Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 19°C

MHP aday adayından sert sözler: Sökük kişilikteyse dikiş tutmaz!

MHP aday adayından sert sözler: Sökük kişilikteyse dikiş tutmaz!
Aksaray Anadolu AŞ
15 Ocak 2024 20:35

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskil Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuruda bulunan Recep Çelen, Niyazi Alçay’ın aday gösterilmesinin ardından açıklama yaptı.

Çelen açıklamasında, “Değerli Eskilli hemşehrilerim, aday olmamın sebebi; Eskil’de ikiliği bitirmek, istişare kültürünü yerleştirmek, yeni iş sahaları açarak sizlerin, çocuklarınızın hatta torunlarımızın mutluluk ve refah içinde yaşayacağı bir Eskil inşaa etmekti. Bu sebeple sizlerin de bildiği gibi MHP’den adaylık başvurusu yaptım, başvuruyu yapmadan önce MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, İl Başkanı Burhanettin Karataş ve Eskil İlçe Örgütü ile görüşerek, ‘Şayet söz verdiğiniz birisi varsa, hiç başvuru yapmayım’ dedim.

Kendileri ‘Hiç kimseye verilmiş bir sözümüz yok’ dediler. Milletvekili ve İl Başkanı ‘İlçe bize kimin adını getirirse, hiç bir müdahale etmeden, onu açıklarız’ dediler.

İlçe Başkanı ‘anket çalışması yaptıracağız, sonra delegeler arasında oylama yapacağız, kim üstün çıkarsa onu ile sunacağız’ dedi. Ben de diğer arkadaşlarım gibi Eskil’de iki ay boyunca işimizi bir tarafa bırakarak sahada çalıştım, fakat gittiğimiz yerlerde ‘Siz boşa geziyorsunuz, adam sırayı almış, cebinde belediye meclisi üyelerinin isimlerini gösterdi’ şeklinde duyumlar alıyorduk. Bu duyumları Vekil, İl Başkanı, İlçe Başkanına ilettiğimizde,’ ‘Külliyen yalan, siz çalışmalarınıza devam edin’ dediler. Bu arada; yüz yüze anket çalışması yaptırdılar, Yapılan ankette çok yüksek oranda Recep Çelen adı çıktı, temayül yoklamasını ağızlarına, yüzlerine bulaştırdılar, Partinin ileri gelenleri ve seçmenlerle yapılan istişarelerde herkes yeni adaylar, yani Recep Çelen ve Mustafa Ceylan ismini verdi, hatta ‘eskilerle seçime giderseniz biz yokuz’ dediler.

Bu esnada beni arayan, mesaj atan kişiler’ eski ilçe başkanının Niyazi Alçay’a sırayı verdik’ şeklinde beyanının olduğunu söylediler, bu bilgileri mevcut ilçe başkanına ilettiğimde, verdiği cevap ‘o eski ilçe başkanı, mevcut başkan benim, mühür bende’ türünden mesajları telefonumda kayıtlı. Neyse, bu kadar gerginlik içerisinde, her gün hem kendimiz, hem ailemiz, hem yakınlarımızın, hem de sevenlerimizin sinir uçlarıyla oynamalarına rağmen biz sağ duyumuzu kaybetmedik, çevremizi de kontrol altında tuttuk. Son günlere gelindiğinde önceki verdikleri sözleri bir kenara iterek, bu defa da’biz adayları sunduk, adayı il belirleyecek ‘söylemini dile getirdiler. Sonuç: Eskil’de, delegelerin, belediye meclis üyelerinin, partinin ileri gelenlerinin, seçmenlerin, ilçe başkanının ve yönetimin görüşleri hiçe sayılarak, baştan beri ortada dolaşan söylentilerin, söylenti değil gerçek olduğu, bir kişinin dediği olmuştur.

Ben şahsım adına söylüyorum, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği, Eskil’in refahı için elimden gelen her şeyi yapacağım.Yakın çevrem ve beni destekleyen insanlarla yapacağım istişare sonunda, kendime bir yol haritası çizeceğim” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.