Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Milletvekili Altınsoy’dan Aksaray demiryolu açıklaması

Milletvekili Altınsoy’dan Aksaray demiryolu açıklaması
Aksaray Anadolu AŞ
18 Aralık 2023 18:43

AK Parti Aksaray Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Hüseyin Altınsoy, 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken Aksaray halkının merakla beklediği demiryolu hattı yapımı için TBMM’de görüşme yaptı.

Milletvekili Altınsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2024 yılı için bütçe görüşmeleri kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Aksaray Ulukışla Yenice Demiryolu hattının yapımı ile ilgili istişarelerde bulunduklarını açıklayan Milletvekili Altınsoy, ihalenin 2024 yılının ilk aylarında yapılacağı müjdesini verdi.

Milletvekili Altınsoy görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile Aksaray Ulukışla Yenice Demiryolu hattının yapımı ile ilgili istişarelerde bulunduk. Sayın Bakanımız; ihalenin 2024 yılı ilk aylarında yapılacağını müjdeledi. Ayrıca, Ortaköy, Merkez ilçe karayolunun yapımının devam ettiğini, firma yetkilileri ile kendisinin bizzat görüştüğünü, bakanlığın bütçe desteklerinin devam edeceğini beyan etti” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Milletvekili Altınsoy, tarımsal havzanın sulama çalışmaları hakkında görüştüklerini ifade ederek kapalı sulama sistemlerinin yapımının hızlandırılması konusunda istişarelerde bulunduğu açıkladı.

Aksaray’ın tarımsal faaliyetlerinin yükseltilmesi ve verimli hale getirilmesi adına ihtiyaç duyulan su çalışmalarına yönelik Bakan Yumaklı ile istişarelerde bulunan Milletvekili Altınsoy, “tarımsal havzanın sulanması çalışmaları, merkez içme suyu hattı projesinin hızlandırılması ve kapalı sulama sisteminin yapımının hızlandırılması konularında istişare ettik” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.