Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Milletvekili Erel, EYT’leri gündeme taşıdı

Milletvekili Erel, EYT’leri gündeme taşıdı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mart 2022 04:07

Meclis Genel Kurulunda konuşan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, EYT sorununu gündeme taşıdı.

Meclis Genel Kurulunda konuşan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, EYT sorununu gündeme taşıdı. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada EYT’lilerin, taşeron işçilerin ve emeklilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Milletvekili Erel, şunları söyledi: “Türkiye’nin Meclisine çok kanunlar geldi geçti ama Türk milletinin gündeminde olan kanunlardan hiçbri tanesi maalesef bu yüce çatının altına gelmedi.

Mesela, umut verilen ama emeklilik hakkı teslim edilmeyen emeklilikte yaşa takılanların, sözde kadrosuz kalmayacaklarına söz verilen ama kadro dışı bırakılan taşeron işçilerin, geçim derdindeki asgari ücretlilerin, ay sonunu getiremeyen işçilerin, hevesleri kursaklarında bırakılan emeklilerin, zam yağmuru altında direksiyon sallayan şoför esnafımızın, her türlü cefayı çeken kahraman polisimizin, dağda, bayırda, kelle koltukta düşmanla, teröristle korkusuzca çarpışan uzman çavuşlarımızın, hakları olan atamayı bekleyen öğretmenlerimizin, ziraat mühendislerimizin, gıda mühendislerimizin, bir yığın mühendislerimizin, veteriner hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın, yine, Vergi Usul Yasası’ndaki 359 mağdurlarına umut verip bir köşede çırpınışlarını izlediğiniz vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanın, İnsan Hakları Eylem Planı’nda vergi suçunun her yıl ayrı ayrı oluşması yerine tek bir suç kabul edilerek zincirleme suç hükümlerinin uygulanacağı yönündeki beyanını sabırsızlıkla beklemektedirler.

Yine, Ramazan Bayramı öncesi emeklilerimize ödenen bayram ikramiyeleri hiçbir derde derman olamaz hâle geldi, çikolata parasının altında kalmış durumda. Emeklilerimize, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de buyurduğu gibi, en az asgari ücret tutarında 1 maaş ikramiye verilmelidir diyoruz.

Yine, emeklilik yaşı gelen ancak 2000’ den önce Bağ-Kur kaydı olmayan esnafa vergi ve oda kaydı dikkate alınarak son bir kez daha borçlanma imkânı sağlanmalıdır.

Yine, toplumsal ayrışmaya sebep olan ve emekliler arasındaki sosyal dayanışmaya engel olan, 2000 öncesi emekli olanlara tanınan intibak yasasıyla ilgili sıkıntılar emeklilerimizi canından bezdirmiştir.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.