Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 20°C
Cum 19°C

Milletvekili Yaldır: Aksaray’a sanayi göçünün önü açılmalı

Milletvekili Yaldır: Aksaray’a sanayi göçünün önü açılmalı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Kasım 2023 12:14

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TBMM kürsüsünden Türkiye genelinde ve Aksaray’da yaşanan barınma krizi ile ilgili acil çözüm bulunması için hükümete seslendi.

Yaldır, “Cumhuriyetimizin 100 yılında, Ev almak hayal, kira fiyatları kabus oldu! Konut kredisi faizleri üçe katlandı. Kiracı – Ev sahibi kavgalarının son bulup, toplumsal barışın sağlanması için barınma krizinin acilen çözüme kavuşması gerekmektedir.” dedi.

Yaldır’ın yaptığı açıklaması şu şekilde:

“Türkiye’nin tamamını kasıp kavuran ev ve işyeri kira fiyatlarındaki artış dayanılacak durumu çoktan aştı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl bu mecliste ev kiralarında artışı %25 ile sınırlandıran bir düzenleme geçmişti. Bu yasa sözde fahiş kira artışlarını durduracak, ülkede yaşanan barınma krizini çözecekti. Ancak görüyoruz ki bu düzenleme beklentileri karşılayamamış, hatta kiracı – ev sahibi geriliminin daha da ileri bir boyuta taşınmasına sebep olmuştur.

Mahkemeler ev tahliye davaları dosyalarıyla dolmuş durumda, yaşanan kiracı – ev sahibi tartışmalarını her gün duyuyor, maalesef ki ölümle sonuçlanan kavgaları üzülerek izliyoruz. Seçim bölgem olan Aksaray’da da ciddi manada yaşanan barınma krizini gözlemliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.