Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Milletvekili Yaldır: Anadolu’nun stratejik üretim üssü Aksaray

Milletvekili Yaldır: Anadolu’nun stratejik üretim üssü Aksaray
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ağustos 2023 20:18

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet dilerken, Türkiye’nin deprem gerçeğinin farkına varılıp bir an önce önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Yaldır açıklamasında, Türkiye’nin en az deprem riski taşınan bölgelerinden biri olması ve yapılması planlanan demiryolu sayesinde dünya çapında stratejik öneme sahip bir üretim üssüne dönüşmesi öngörülen Aksaray’ın beklenen büyük Marmara Depremi öncesi sanayi tesislerinin ve çalışanlarının göçünü hızlandırmak için gereken çalışmaların tamamlanması ve bunun duyurulması gerektiğini aktardı.

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve önlem almasının hayati bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Milletvekili Yaldır, Türkiye’nin en düşük deprem riskine sahip bölgelerinden biri olan Aksaray’ın, stratejik bir üretim üssüne dönüşmesi hedefiyle önemli adımlar attığını belirtti.

Aksaray ilinin stratejik konumu ve düşük deprem riski, bölgenin sanayi sektörü için ideal bir üretim merkezi olma potansiyelini taşıdığını gösteriyor. Aksaray’a yapılması planlanan demiryolu yatırımının da bu potansiyeli artıracağı düşünülüyor.

Yaldır, açıklamasında, büyük Marmara Depremi riski altında bulunan bölgelerdeki sanayi tesislerinin ve çalışanlarının, daha güvenli bölgelere taşınması gerekliliğine dikkat çekti. Aksaray’ın bu bağlamda örnek bir model olduğunu belirterek, yeni Organize Sanayi alanlarının belirlenmesi ve gerekli altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Milyonlarca işçi ve ailesi, deprem riski nedeniyle endişe içerisinde yaşadığı İstanbul ve çevresinden daha güvenli bölgelere taşınmanın önemini vurgulayan Yaldır, aynı zamanda Aksaray’ın uluslararası bir sanayi şehri olma hedefine ulaşması için de gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Aksaray ilinin, beklenen büyük Marmara Depremi öncesi stratejik önlemleri alarak sanayi tesisleri ve çalışanlarını ağırlamaya hazır hale gelmesi, Türkiye’nin deprem riskiyle başa çıkma stratejilerinde örnek bir adım olarak ön plana çıkıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.