Dolar 32,3786
Euro 34,6919
Altın 2.429,25
BİST 10.001,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

Milletvekili Yaldır’dan Cumhuriyet’in 100.yılı kutlama mesajı

Milletvekili Yaldır’dan Cumhuriyet’in 100.yılı kutlama mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2023 22:12

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Yaldır, “Cumhuriyet, Türk Milleti’nin büyük bir kazanımı, bir değeridir. Bizler Cumhuriyet rejimi sayesinde bugün bu koltuklarda oturuyoruz.” dedi.

Yaldır, TBMM Genel Kurulunda Cumhuriyetin 100. Yılı vesilesiyle kürsüden yaptığı konuşmada, “Ne mutlu ki Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Ben de Gazi Meclisimizin kürsüsünden siz kıymetli Milletvekillerimiz ve Aziz Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını ve Cumhuriyetin 100. yılını kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu lideri, Türk Milleti’nin Başbuğu, Mavi Gözlü Bozkurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz minnet ve rahmetle anıyorum. 28 Ekim 1923 akşamı Çankaya Köşkü’ndeki akşam yemeğinde masada bulunanlara “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilân edeceğiz!” sözünü sarf etmişti. Bu tarihi sözün ardından 100 yıl geçti… Cumhuriyetin ilk asrı son buluyor, ikinci asrına millet olarak büyük umutlarla başlıyoruz.

“Çok yaşa Türkiye Cumhuriyeti”

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu Türkiye’nin her köşesinde; parklarda, caddelerde, meydanlarda devlet – vatandaş birlikteliği içerisinde sadece 1 gün değil Ekim ayı boyunca yapılacak olan büyük törenler, yarışmalar, spor faaliyetleri, sosyal etkinlikler, hatırasına abideler dikilerek farkındalık yaratacak programlarla kutlamalıydık. Aziz Türk Milleti, Atasının ve aziz şehitlerinin emaneti Cumhuriyetimize sahip çıkıyor. Cumhuriyetin, yeni yüzyılını; Büyük bir gururla, sevinçle, coşkuyla, Tek yürek olup; Hep birlikte, hep bir ağızdan; “Çok Yaşa Türk Milleti; Çok Yaşa Türk Devleti; Çok Yaşa Türkiye Cumhuriyeti! duyguları ile kutluyoruz.

Cumhuriyet, Türk Milleti’nin büyük bir kazanımı, bir değeridir. Bizler Cumhuriyet rejimi sayesinde bugün bu koltuklarda oturuyoruz. Her şeye rağmen gelecek 100 yıllarda da Gazi Paşa’nın kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti milletiyle birlikte varlığını sürdürecektir.” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.