Dolar 32,3295
Euro 34,8452
Altın 2.388,10
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Miras davası mezar açtırdı

YAŞAR SEYHAN’IN DEFNEDİLDİĞİ NEVŞEHİR’İN AVANOS İLÇESİNE BAĞLI ÖZKONAK KASABASINDAKİ MEZARI CUMHURİYET SAVSISININ NEZARETİNDE, JANDARMA EKİPLERİNİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA AÇILARAK ALINAN DNA ÖRNEKLERİ ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ.

Miras davası mezar açtırdı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Mart 2022 14:00

Vefat eden babasının mirasını bölüşmek istemeyen Arif Seyhan, babasının ikinci eşinden olan kardeşi için soy bağının reddi davası açtı.

İstanbul Küçükçekmece Aile Mahkemesi tarafından görülen davada, mahkeme heyeti vefat eden Yaşar Seyhan’dan DNA örneği alınarak Sılanur Seyhan’ın DNA örneği ile karşılaştırılmasına karar verdi. Yaşar Seyhan’ın defnedildiği Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasındaki mezarı cumhuriyet savcısının nezaretinde, jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında açılarak alınan DNA örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi. DNA örneklerini karşılaştıran Adli Tıp Kurumu, Sılanur Sayhan’ın biyolojik babasının DNA örneği alınan Yaşar Seyhan’ın yüzde 99.99 ihtimalle olduğunu tespit etti.

“Kardeşim zaman kazanmak istedi”

Kardeşi Arif Sayhan tarafından zaman kazanmak için iftira atıldığını ve bu iftira sonucunda babalarının mezarının açıldığını iddia eden Aydın Seyhan, “Mezarı açılan kişi babam olur. Babamın mezarı soy davası reddi için açıldı. Bunların hepsi bir düzmeceydi. Babam hastanede tedavi görürken, kardeşim Arif Seyhan babamı ziyaret ederek kardeşimiz olan Sılanur’un kendisinden olmadığını iddia etmişler. Bunun üzerine babamın durumu ağırlaşarak yoğun bakıma alındı ve kısa bir süre sonra vefat etti. Biz bu duruma bir anlam veremedik. Dava açıldıktan sonra bu durumdan haberdar olduk. Kardeşim Arif Seyhan, kız kardeşimiz olan Sılanur’un biyolojik babasının Yaşar Seyhan olmadığını iddia ederek soy bağının reddi davası açtı” şeklinde konuştu.

“Para için babamızın mezarını açtırdı”

Babalarının mezarı açılarak DNA örneği alındığını belirten Seyhan, “DNA sonuçları çıktı. Çıkan sonuçlara göre Sılanur Seyhan’ın babası Yaşar Seyhan olduğu kesinlik kazandı. Hangi evlat para için babasının mezarını açtırır? 23 yaşında bir kız kardeşim var benim. Para nedeniyle babamızı öldürmek için elinden geleni yapmışlar. Adamı hastanede rahat bırakmadıkları gibi öldükten sonra da rahat bırakmadılar. Biz adalete güveniyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

“Malları kaçırdılar”

Babalarının hastanede yattığı dönemde öleceğini tahmin edip kardeşinin malları kaçırdığını söyleyen Seyhan, “Kendi şirketinden babamın şirketine yüklü bir fatura kesiyor. Amacı babamın firmasından kardeşlerine mal kalmasın diye. Bu fatura ile bizi zor durumda bırakmaya çalıştı. Say bağı reddi davasını açmasındaki amaç da süre kazanmak içindi. Bu davayı açarak mahkemenin uzun yıllar süreceğini tahmin etti. Adalete teşekkür ederiz. Çok kısa sürede sonuçlandırıldı” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.