Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın istifası ile ilgili şok iddia!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın istifası ile ilgili şok iddia!
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2021 23:55

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile görüştünü ve kendisine istifa ettiğini doğruladığını söyledi.

Nevşehir’in AK Partili Belediye Başkanı Rasim Arı iddiaya göre AK Parti genel merkezine şikayet edildi ve Ankara’ya çağrıldı. Dün AK Parti Genel Merkezine giden Rasim Arı’dan görevini bırakması istendi. Rasim Arı ise görevi bırakmayacağını belirterek partisinden istifa etti ancak Belediye Başkanı Rasim Arı’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak Nevşehir İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay ,Arı’nın kendisi ile görüştüğünü belirterek istifayı doğruladığını belirtti.

”GÖRMEZDEN GEL” DİYE BASKI UYGULANDI

Ömer Ay, Rasim Arı’ya AK Parti tarafından, önceki dönemdeki belediye çalışanlarına yönelik başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında delillerin karatılması için baskı yapıldığını iddia etti.

“Biz zaten istifa gerekçesini biliyoruz” diyen Ay, “AK Parti yönetimi baştan beri Nevşehir Belediyesi’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istiyordu. Rasim Arı da bu baskılara dayanamadı” ifadelerini kullandı.

KENDİ PARTİSİNE DAVET ETTİ

AK Parti Genel Merkezi’nden Rasim Arı’nın belediye başkanlığını da bırakması için baskı yapıldığını aktaran Ömer Ay, “Rasim Arı belediye başkanlığından değil, AK Parti’den istifa ederek yoluna bağımsız belediye başkanı olarak devam etmeyi seçti. Dün de Ankara’ya giderek partisinden istifa dilekçesini genel merkeze sundu. Başkanın bu kararı Nevşehir halkının takdirini topladı. Biz Rasim Arı’yı bu dik duruşundan dolayı takdir ediyoruz. Onu temiz ve dürüst siyasetin merkezi İYİ Parti’ye davet ediyoruz” dedi.

VİDEOLU MESAJ YAYINLADI

Belediye Başkanı Rasim Arı ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, iddiaların ardından sosyal medya hesabından, “Ben bu şehre, bu şehrin her bir ferdine kurban olurum” notuyla bir video paylaştı.

Önceki konuşmalarının yer aldığı videoda “40 yaşında bir belediye başkanı olarak ben bu şehir için kendimi feda etmeye hazırım. A grubunun, B gurubunun, A siyasetçisinin, B siyasetçisinin adamı, yâreni değilim. Ben herkese eşit mesafedeyim. Eğer onlar oy vermeseydi ben burada belediye başkanı olamazdım” ifadeleri yer aldı.

Arı’nın paylaşımında yer alan Gazapizm’in “Unutulacak dünler yaşanılacak günler var” şarkısıyla adeta mesaj verdi.

4 KİŞİDEN 3’Ü TUTUKLANMIŞTI

Nevşehir Belediyesi’nde eski çalışanlara yönelik yürütülen ‘rüşvet ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklanmıştı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.