Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Öğrenci mezuniyet öncesi doğrudan sektörde çalışacak

Öğrenci mezuniyet öncesi doğrudan sektörde çalışacak
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mart 2018 00:19

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Üniversite-Sanayi işbirliği noktasında samimi adımlar attıklarını söyledi.

– İki Yeni Proje Kısa Süre İçinde Uygulamaya Girecek –

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Rektör Şahin, Mühendislik başta olmak üzere tüm Fakültelerin hayata dokunan ve ortak kesişen küme oluşturan birimlere sahip olmasını önemsediklerini ifade etti. Buna dönük attıkları adımlara dikkat çeken Şahin, sektörlerinde belli bir deneyime sahip şirket mensuplarının ASÜ’de derslere katılacağını, böylece öğrencilerin sektörde işlerin nasıl ilerlediğini doğrudan sektör temsilcilerinden dinleme ve öğrenme şansına sahip olabileceklerini kaydetti. Konuyla alakalı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol imzaladıklarını belirten Şahin, “Bir diğer çalışmamız da ise öğrencilerimiz, mezuniyet öncesinde, bir yıl boyunca doğrudan sektörde çalışacak. Bu sayede öğrencimiz hem çalışma hayatının nasıl ilerlediğini yerinde görecek, hem de derslerdeki akademik bilgiyle reel sektördeki uygulamaları pekiştirebilecek. Projemiz sektör temsilcileri ve işverenler açısından da önem arz ediyor. Onlar da çalışacak personel seçiminde kişileri önceden görme, tanıma ve yeteneklerini belirleme imkânına sahip olabilecekler. Toplamda, hayatla üniversite arasında ortak bir alan oluşturabileceğiz” dedi.

– Aksaray Son 10 Yıl İçinde 25 Basamak Yükseldi –

KÜSİ’nin 2015 yılında kurulduğunu söyleyen Üniversite Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Kara, sanayi toplumundan bilim toplumuna geçmenin en önemli hedef olduğunu; bunun basamaklarından birisini de üniversitelerin oluşturduğunu belirtti. Bazı rakamlara değinen Kara, “Sanayi Bakanlığının Girişimci Bilgi Sistemi Endeksine göre Aksaray, son 10 yılda 58’inci sıradan 33’üncü sıraya yükselmiş ve Türkiye’de en yüksek ilerlemeyi gösteren il olmuştur. Yani sanayimiz giderek gelişmektedir” dedi.

– Akademik Birikimi Sanayiye Entegre Etmeliyiz –

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan da törende kısa bir konuşma yaptı. Ülkelerin, refahı arttırmak için bir takım ekonomik modeller uyguladıklarını, bu modellerden en önemlisinin bilim ve teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon olduğunu kaydeden Tezcan, “Dünyanın en gelişmiş ülkeleri patent bakımından da ilk sıralarda yer almaktadırlar. Ülkemizde bu konuda önemli çalışmalar yapılmakla beraber, bir takım eksiklerin de olduğu görülmektedir. Bilim ve teknolojiye, Ar-Ge ve patente dayalı üretim modellerinin oluşturulabilmesi için KÜSİ kuruldu. Üniversiteler bilginin merkezidir ve akademik birikimi sanayi ile entegre edersek ilerleme kaydedebiliriz” dedi.

– 8 Bölüm İçin Gerekli Tüm Hazırlıklar Tamamlandı –

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin ise “Endüstri ile Ortak Eğitim Programı” hakkında bilgiler verdi. Ortak eğitimin iyi anlaşılması ve anlatılması gerektiğini söyleyen Ekercin, şöyle devam etti: “Öğrencimiz son yılında -şayet başarılıysa- okula hiç gelmeden, protokol imzaladığımız bir iş yerinde, 28 hafta süren eğitim yılı boyunca çalışacak. Bir ortak eğitim öğrencisi stajyer öğrenciden çok farklıdır. Ortak eğitim öğrencisi iş ciddiyetinden devamsızlığa, iş yeri kurallarına uyumdan kendini geliştirmeye kadar pek çok

alandan sorumlu olacak. İş yerindeki başarısı okul başarısını da etkileyecek. Toplam 8 bölümümüz için hazırlıklarımızı tamamladık. Eylül ayındaki yeni dönemde uygulamayı başlatmayı planlıyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından toplantı, Bakanlık Uzmanlarının KÜSİ, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Sanayide Dijital Dönüşüm temalı sunumlarıyla devam etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.