Dolar 32,5835
Euro 34,7936
Altın 2.413,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Öğrenciler final sınavlarında ter döküyor

Öğrenciler final sınavlarında ter döküyor
Aksaray Anadolu AŞ
2 Haziran 2018 01:19

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için imkânları en iyi şekilde değerlendirme gayretinde olduklarını söyledi.

Dönem sonu yaklaşırken öğrenciler final sınavlarında ter döküyor. Belirlenen takvime göre öğrenciler, günün farklı saatlerinde farklı derslerin sınavlarına giriyor. Bu gibi dönemlerin son derece yoğun ve stresli geçtiğini ifade eden ASÜ Rektörü Şahin, Eğitim Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi’ndeki öğrencilere moral ziyaretinde bulundu. Sınav öncesi son hazırlıklarını yapan öğrencilerle sohbet eden, ders notlarını inceleyen ve küçük sorular soran ASÜ Rektörü, mezuniyet aşamasında olanlar için sınavların farklı bir öneminin olduğuna dikkat çekti. Zamanında ve programlı çalışmanın önemine de vurgu yapan Şahin, “Planlı ve düzenli biçimde çalışmak yerine, sınava yakın günlerde yoğun şekilde çalışmak çok doğru değil. Bu daha çok strese ve yorgunluğa neden olabiliyor. Tüm öğrencilerimize final sınavlarında başarılar diliyoruz. Allah yollarını açık etsin. Umarız her şey onların gönlünden geçtiği gibi olur” dedi.

Şahin, amfi ve dersliklerde sınava giren öğrencileri ziyaret etmenin yanı sıra, dinlenme alanlarında farklı saatlerdeki sınavlara hazırlanan öğrencilerle de görüştü, kısa süre hasbihal etti ve eğitim imkânlarını daha iyi seviyelere çıkarmak için yaptıkları kimi çalışmalar hakkında bilgiler verdi.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.