Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Öğrenciler jandarmadan hem eğitim aldı hem eğlendi

Öğrenciler jandarmadan hem eğitim aldı hem eğlendi
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2022 12:01

Aksaray’da ilkokul öğrencilerine ziyaret gerçekleştiren jandarma ekipleri, gün boyu öğrencilere hem eğitim verdi hem de araç ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aksaray’da ilkokul öğrencilerine ziyaret gerçekleştiren jandarma ekipleri, gün boyu öğrencilere hem eğitim verdi hem de araç ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin kimisi jandarma motosikletine binerek sirenler çalarken, kimisi de olay yeri inceleme ekibinde araştırma yaptı.

Okul okul gezerek öğrencilerle bir araya gelen Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Bozcamahmut Köyü’nde bulunan Şehit Recep Bozdağ İlkokulu’na ziyaret gerçekleştirdi. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Motorlu Jandarma Timleri, Olay Yeri İnceleme Şubesi, Jandarma Trafik Şubesi ekipleri ve kadın astsubayların gerçekleştirdiği ziyarette ilkokul öğrencilerine jandarmanın faaliyetleri anlatıldı. Yapılan tüm çalışmaları minik öğrencilere anlatan jandarma ekipleri daha sonra jandarma araçlarını ve olay yeri inceleme şubesinin çalışmalarını uygulamalı olarak aktardı. Jandarma araç ve motosikletlerine binen minik öğrenciler, sirenler çalarak eğlenirken, olay yeri inceleme ekibinin parmak izi ve araştırma faaliyeti hakkında bilgiler aldı. Eğitimlerin ardından jandarma ekipleri öğrencilere balon hediye etti. Programın sonunda ise yine jandarma ekipleri tarafından yaptırılan jandarma yaş pastası kesilerek öğrencilere ikram edildi.

“Çocuklarımız unutamayacakları bir gün yaşadı”

Jandarmanın öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Şehit Recep Bozdağ İlkokulu Müdürü Mustafa Ekici, “Verilen eğitimlerle çocuklarımız çok ciddi anlamda bir eğitim almış oldu. Eğitimlerin zaten yaparak, yaşayarak öğrenmenin en güzel örneğini bugün yaşamış olduk. Çocukların jandarmaya bakış açıları da olumlu yönde gelişti. Çocuklarımız jandarmanın neler yaptığını görmüş oldu. Unutamayacakları bir gün yaşadı çocuklarımız. Öğrencilerim ve öğretmenlerimiz adına bütün il jandarma komutanlığına çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Hüseyin Terlemez ise, “Okula jandarmalar geldi, araçlarına bindirdiler çok sevindik. Bize kartlar verdiler” dedi.

blank

blank

blank

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.